All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

Skyddande miljö när hus målade

- Det finns helt enkelt inga fördelar genom att välja ett lösningsmedel utomhusfärg, sammanfattar Chresten Nielsen från Beckers.

Sparar miljön

Den främsta orsaken till att man väljer en vattengenomsläpplig färg är naturligtvis miljöaspekten.

- En 10-liters behållare med traditionell lacknafta förtunnad oljefärg motsvarar samma miljöpåverkan som om en bil skulle köra Oslo - Rom fyra gånger, säger Nielsen.

Med vattentäta färger kan du dock måla med mycket bättre samvete.

inomhusfärger har länge sett med olika miljömärken, men nu finns det också utomhusfärger skryter Svanen som ett bevis på sin miljöanpassning.

Först med svanemärken

- Utomhusfärg är en produkt där ett miljövänligt val gör en stor skillnad. Svanmärket hjälper professionella målare och konsumenter väljer rätt sätt, säger Alvhild Hedstein i miljömarknaderna.

Beckers har fått den miljömärkta svanen för flera av sina utomhusprodukter som första gången nationell i Norden. Färgen täcker, fönster, gips och fundament och ett däck fläck har fått det prestigefyllda etiketten

Om du vill använda Svanen kräver att kvaliteten på produkten är lika bra eller bättre än liknande produkter utan markerad. Swan tester visar att Becker Svanenmärkta beläggningar är mycket motståndskraftiga mot flisning, sprickbildning och blåsbildning, att den behåller glans och färg mycket bra, och att det ger ett utmärkt skydd mot svampar, alger och väder.

Färg, tillämpning och hållbarhet

Fördelarna med att välja vattentunna målningar gäller emellertid inte bara miljöhänsyn. Vattentunna yttre målningar är mer glansiga och färgstabila än traditionella oljemålningar, liksom de är mycket enklare att arbeta med.

- Konsistensen är lättare och inte tuff på samma sätt som oljemålningen kan vara. Och de vattentunna målningarna sprutar lite, säger Nielsen.

Och eftersom vattentäta färger torkar snabbare, kan färgarbete vara effektivare. Kanske har du två slag på en dag?

Vattentäta färger har samma skydd mot irriterande svampar och alger, och har ofta längre underhållsintervaller än lösningsmedelsbaserade färger. Gamla myter som starka lösningsmedel för att få ett bestående resultat har länge blivit släckta.

ADVERT

Mest populära