All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Fastighet - säker investering?

Bostadsmarknaden är varm idag. Tänk dig innan du hämtar ett nytt lån. Få råd från en neutral rådgivare.
Utlåning till fastigheter är i allmänhet en säker och bra investering. Kanske också den bästa och minst riskabla långsiktiga besparingsformen vi har idag.

Men vissa försiktighetsåtgärder måste vidtas och vissa råd bör följas. Dessutom finns det också möjligheter många verkligen inte är medvetna om. Detta betyder general manager och finansiell rådgivare Bente Olafsen i Bente Olafsen FIAN som i Oslo, som har övervakat lån kunder i över 10 år.

- Ja, många lånar mer än de verkligen är, även om bedömningen är relativt strikt på de flesta ställen. Lån för renovering mm genom osäkra konsumentlån är däremot dyra och förmodligen inte lönsamma. Rekommenderad standard för total skuldbörda ges nedan. Om du lånar till exempel bostadslägenheter beaktas även hyran, säger Bente Olafsen.

rehabilitering och förbättring

Att fräscha upp, rehabilitera och / eller bygga på fastigheten, kommer i allmänhet att öka värdet. Men det är viktigt att inte investera mer än marknaden kan ge tillbaka om man har i åtanke att få en återbetalning för muffeln

Köp Hyra och expansion

att låna ut till fastigheten och sedan hyra ut är också en bra investering, säger Olafsen. Skuldsatser är täckta, en del av avdrag samtidigt som det ökar värdet på marknaden. Dessutom är risken liten på längre sikt. Många har också skämt på marknaden för att köpa fastigheter för ombyggnad och ytterligare försäljning omedelbart. Det här är något mer riskabelt, men många har också tjänat pengar på detta.

- Till exempel, en del har köpt enrumslägenheter, gjorde dem till ett sovrum eller två sovrum till tre sovrum. Men man bör räkna rehabiliteringskostnader noga innan du sätter igång, göra noggrann teknisk undersökning av byggnaden och ofta alliera sig med en fastighetsmäklare i förväg. Men många borde faktiskt låna mer!

- Lån mer? - Ja, ja. För många kan det vara mycket lönsamt att refinansiera sin egendom. Varför lever många i dag som den lägsta pensionen när de i verkligheten sitter på stora värden i den egendom som de äger och som kanske till och med skuldfria.

Idag är det möjligt att låna på fastigheten utan att betala avdrag eller ränta. Om värdet är tillräckligt högt kan lånebelastningen läggas till skuld som först realiseras när fastigheten säljs. Föreställ den förbättrade livs många kunde ha blivit, som idag istället kämpar för att gå ihop och kanske sitter på en fastighet som skulle ha uppgraderats. Renovering av fastigheten ökar värdet igen.

Läs också:

Hagen i september

Att plocka och äta äpplen direkt från trädet är en läcker vardagslyx.Mer kort resa kan inte vara maten. Baka äppelkakor och gör eplemor och chutney. Njut av ...

Hitta råd

- En bra regel är att man aldrig bör handla på en överhettad fastighetsmarknad, säger Bente Olafsen, som rekommenderar bankkunder att sluta hålla "lua in hand" till sin bank. Det kan vara ett bra tips att kontakta en Neutral Financial Advisor innan du tar ut lån för inköp, rehabilitering eller refinansiering. Råd och hjälp är vanligtvis gratis, eftersom långivaren ofta betalar kostnaderna för att få dig som ny kund.

Kom ihåg att värdet på din egendom endast kan realiseras när du säljer det. Trots att vi byter bostäder och bostäder oftare än någonsin, köper och köper de flesta fortfarande för att bo och använda fastigheten själva. Åtminstone i några år.

Lånregler för fastighetslån

Med inkomst:

- Under 200 000 kan du låna 1, 5x intäkter

- under 300 000 kan du låna 2, 5x intäkter

- nedan 400 000 kan du låna 3. 5x inkomst

(Gäller total skuldskatt i förhållande till totalinkomst. Vissa andra privata ekonomiska villkor ingår också i beräkningen.)

ADVERT

Mest populära