All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Genomföras korrekt är golvslipdamm

Professionellt utförd golv slipning damm ingenting. Och luktar inte heller smärtan av färgen. En normalstorad vardagsrumsgolv går från slitna till remsa om några dagar - till ett pris som är mycket billigare än att köpa nya golv.

Den professionella använder olika maskiner för de stora ytorna, för hörn, tröskelvärden och för polering. Alla är anslutna till effektiva dammsamlare som håller rummet rent under vägen. Lacken är vattentät och luktfri och finns i flera glansgrader - från blank till ultra matt. De moderna uretanlackerna ger ett naturligt utseende, så att golvet inte ser plast eller konstgjort efter lackering.

Välj rätt hantverkare

Det är viktigt att göra ett grundligt arbete i valet av hantverkare så att du kan hitta en med goda referenser på din visst jobb. Brist på professionell kunskap kan faktiskt leda till att utseendet går från dåligt till värre!

- Vet inte vad du gör, du kan förstöra golvet eller dammar ner hela huset. Om färgen inte torkas ordentligt innan du applicerar ny färg, kommer golvet att se väldigt avskärmat. Du kan också slipa för långt och förstöra tabeller, säger Svein Erik Haland i Haland Parkett- och trappa slipning på Nesodden. Han har accepterats som medlem i den norska Parquet Sanders' Association, som sätter kvalitet och kunskapskrav för dess medlemmar, som också måste garantera att arbetet utförs på ett handcrafting korrekt sätt.

Förfarande: För att radera punkten

1. Kunskap och dålig utrustning kan orsaka att golvslipningen blir ett formidabelt dammigt helvete. Här fungerade dammsamlaren på kvarnen inte, vilket resulterade i att allt slipningsstoft vred runt rummet.

2. Vid slipning är det viktigt att ta bort all gammal färg. Efter lakering förefaller fält med gammal lack som lätta områden.

3. En stor och tung Hummel rullverk som är ansluten till en stor dammsugare flyttas systematiskt fram och tillbaka över golvet. Golvet slipas flera gånger, med gradvis finare korn på slippappret.

4. I den stora dammsugaren samlas allt dammsug. Detta gör rummet dammfritt och att vi inte behöver täcka det intilliggande rummet med plast. Dammet är mycket finkornigt och kan därför självantändas. När du inte använder, håll dammsugaren utomhus. Dammpåsen tömms i slutet av arbetsdagen.

5. Den stora kvarnen kommer inte helt in i väggen. Istället används en roterande Elan-glid som roteras längs väggarna. Detta är också anslutet till den stora dammsugaren.

6. En Fein Triangular Sliper används i alla hörn. Det kan inte anslutas till dammsugaren, men genom att slangen sätts in i slipområdet, är allt damm i alla fall upptaget.

7. Trösklarna är slipade med en roterande kvarn och triangulär kvarn.

8. När golvet är färdigt slipning före målning, polera det. Den stora polska maskinen har också en egen dammsamlare. Använd skott på benen för att inte göra några märken från sålarna på golvet.

9. Polska polermaskiner från Lägler, det finns få i Norge. Den har tre roterande dynor där du kan bifoga slippapper eller galler av kisel, vilket ger ett bra resultat.

10. För att färgen ska se fin ut, är det viktigt att ta bort allt damm från ytan. När golvet är polerat, dammsug det noggrant och fukt sedan golvet med en mikrofiberduk som behåller resterande damm.

11. Lacken expanderar över en del av golvet och rullas ut med en fin mikrofiberrulle som inte är lös. Det är viktigt att arbeta snabbt eftersom färgen drar in i golvet. Ojämn applikation ser ut att skydda efteråt.

12. Professionella golvkvarnar har tillgång till en lack som är speciellt konstruerad för att ge en matt och mycket hållbar yta. Lacken är vattentät och luktfri och appliceras tätt i minst tre lager. Den finns i tre nyanser: ultra matt, matt och halvglansig.

13. Efter överdrag två polerar ytan igen. Detta eliminerar eventuell fiberutdragning så att ytan blir ytan.

14. Ett par timmar efter att färgen applicerats kan du gå försiktigt över ytan. Golvet ska dock inte laddas eller målas tills färgen är botad efter en dag. Målningen blir helt målade efter tre dagar.

ADVERT

Mest populära