All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Lovande bostadsägande

Det var ett bra besök på många visningar i helgen, skriver Aftenposten idag.

Helgen vi har lämnat var den första stora visningshelgen efter Norges Banks räntesänkning på 1,75 procentenheter den 17 december. Både bostadsförsäljare och fastighetsmäklare Aftenposten har varit i kontakt med, är nöjda med helgens synpunkter.

"Vi har varit bra med människor på nästan vilken enhet som vi hade till försäljning. Vi har inga tomma listor över de 15 hemmen vi hade. Antalet besökare varierade från fem till 20, säger Fredrik Steensen, VD för iHUS.

Läs vad som kan öppnas för hemliga sysslor

Fem personer på skärmen kan inte verka överväldigande, men dessa är fortfarande helt annorlunda än de villkor som fanns före jul.

- I början av december var 60-70 procent helt tomma visningar. De som kom till synpunkterna i helgen sa också att det fanns många människor på andra synpunkter som de hade varit på, säger VD Fredrik Seensen i iHUS. Han anser emellertid att det är för tidigt att säga om depressionen på bostadsmarknaden är över.

Läs också: Nu är det lättare att få ett bostadslån

- Påverkade av media

August och september var bra månader, men i oktober var det som lite arg på ljusbrytaren. Det var bullrigt. Det är en bra idé att hoppas att någon har vänt sig tillbaka, men vi kanske måste vänta några veckor innan vi kan marknadsföra marknaden, säger Steensen till Aftenposten.

Han tror att expertekonomer nu talar i media för förbättring, antingen under första eller andra halvåret, kan bidra positivt. Människor påverkas mycket av vad de läser i media.

Både Robert Fauske i Privatmegleren och Karsten Onsrud i Krogsveen markerar en positiv trend.

- Vi har haft folk på synpunkter och budrundor hela veckan, så det lovar bra, säger Fauske.

Nu är det billigt att knyta renta

ADVERT

Mest populära