All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Professionals eller hemfans?

Det sägs att man bör göra de riktigt stora vrål innehavare kräver lång utbildning och erfarenhet. Broar som faller ner, byggnader som raser, vägar som glider ut och dörrar som faller ut - exempel är många.

Lyckligtvis är det inte så ofta att sådana dramatiska saker händer, men de tider du ringer till är inte alltid imponerade.

De som har varit tekniskt sinnade hela livet och har läst upp och genomfört större och mindre mixtrande projekt av alla slag som en hobby - då blir man glad liten kritisk. Det resulterar ofta i att du har gjort någonting i världen för att förbättra ditt liv, du gör det själv och du gör det ordentligt. Du studerar broschyrer, pratar med personer du känner, söker online, deltar i debattforum etc. Så, du lägger en plan och går till jobbet. Om du inte har något emot att göra det igen, så kan du vara stolt över resultatet. Det är lite av en stasis.

När jobbet blir för stort

Men bland annat behöver du proffs, orsakerna kan vara många. Det kan finnas mycket speciella uppgifter som kräver specialverktyg, till exempel lagar och förordningar, ansvarsområden och uttalanden - eller helt enkelt att jobbet är så stort att det tar för mycket tid.

Om man ersätter fönster och dörrar, vilket skapar helt nya badrum, eller slipning / lägga parkett i flera rum i en komplex plan - då du helst betala ut frågan och lämna den till proffs.

Men kommer det vara trevligt?

Vår erfarenhet av snickare är något blandad. Vi har tvungna att byta fönster på två våningar, byta ut en sluttande ytterdörr och nytt tak och väggar i badrummet i samband med full renovering.

Efter ingångsdörren kom bra och väl på plats, dörren som var låst i korridoren var så tätt i skärningen att den skulle stängas med kraft. Men det finns inga synliga fel.

Mellan de två nya fönster i vardagsrummet var spikade upp ett bord, inte samma typ som panelen på väggarna, utan helt enkelt ett bord som inte passar med någonting.

I en annan våning installerades med nya fönster eftersom en tidigare snickare misstag (de hade monterade fönster så att insidan kom ut. Därför rann inte urvattnas på en vinkling strip, men totalt sett på en rak llist och flödade in i väggen. Resultat = ruttmur).

När de nya fönstren kom, speciellt arrangerade med sluttande ändar, visade det sig att de inte passade helt i öppningarna i väggen. Det var bara några centimeter, men kanske hade han kunnat mäta lite mer exakt? För att täcka detta upprättades en fusklista.

När badrummet renoverades, gjordes en ny och större öppning till fönstret i sluttande tak. Men ritualerna var inte mycket att skryta om, de var inte ens skuren vid 45 grader som du förväntar dig.

Så vi var tvungna att göra det själv.

Om du spenderar fantasin och tar lite tid, kan du få det både snyggt och praktiskt.

Dagens tips

För att lösa övergången när ny parkett möter gammal eldstad:

Der spis möter parkett mer

Vi inmurad en ny fållen utanför spis, platt, porösa sten artiklar vi hittade på Stein Center . Vi gjorde det lite grovt så det skulle passa in. Sedan målades de tillsammans med resten av eldstaden.

Vi gjorde samtifig att få den några millimeter upp från golvytan, slikat vi fick utrymme för högtalarkabeln till en surround bakre högtalarna och mässingsplatta framför den öppna spisen öppning.

Har du fler exempel?

Skicka gärna tips och bilder av dåliga proffs och smarta hemreparationer.

ADVERT

Mest populära