All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Professionell hjälp i trädgården

->

Foto: Colourbox

Landskapsarkitekt

Landskapsarkitekt är tom arkitekten. Hon tar hand om de stora linjerna, som gradienter och terrängjustering på tomten. Landskapsarkitekten är den som du ringer när du vill ha hjälp till att forma tomten, oavsett om det är för att bygga en ny byggnad eller pool.

Trädgårdsplaneraren

Trädgårdsplaneraren (ibland även kallad trädgårdsdesign) kan jämföras med trädgårdens inredningsarkitekt. Hon hjälper dig med estetiken. Trädgårdsplaneraren hittar de rätta buskarna, stauderna och inte minst de små stämningsskapande detaljerna. Plats för frukost, kvällsmåltid, torktumlare och lek är utformade enligt familjens möjligheter och önskemål. Trädgårdsplanerare är ofta utbildade inom trädgårdsodling och kan därför också ge kvalificerad rådgivning. En trädgårdsplanerare kan också hjälpa till med att skapa frodiga balkonger.

Belysning kille

Vill du ljus i trädgården, det är något både landskapsarkitekt och trädgårdsplanerare kan hjälpa dig, men vill du verkligen utnyttja de möjligheter som lyser i din trädgård kan ge, bör du konsultera en ljusdesigner, och i synnerhet en som har specialiserat på utomhusbelysning. När du ser bra utomhusbelysning inser du att det är nästan sin egen konstform, och ljusdesign är också en treårig studie. Ljusdesigners samarbetar ofta med de som planerar utomhusområdet, så du är garanterad att få bra rådgivare när du har gjort en plan.

Hagegartneren

Vi ska inte heller glömma trädgården. När trädgården planeras, formas och tänds, förblir det smidiga underhållet. Buskar, träd och häckar ska beskäras, gräsmattor klippas, gödsling bör göras så. Har du inte har tid, förmåga eller gröna fingrar, trädgård trädgårdsmästare tar det här jobbet för dig.

Mer

Marits Landscaping, tel: 91 oktober 11 20

trifolia landskap arkitekter, tel: 21 98 70 24

Nilsen Liggande, tel: 22 94 00:05

Luminator, tel: 67 97 85 10

norsk Gartner, tfn: 67 53 90 90

ADVERT

Mest populära