All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Primer är också fabrikkgrunnet tre

Primingens huvuduppgift är att förhindra att fukt kommer in i träet. Stiftelsen kommer också att ge god vidhäftning för framtida lager och motverka attacker på marken. Att applicera primer på trä som ska målas är viktigt för att få en bra vidhäftning för topp och mellanskikt.

Många av kläderna som för närvarande säljs inom byggprodukterna baseras på fabriken. Det innebär att träfabriken kommer att applicera en grov grund till borden innan de skickas till affären. En fördel är att grunden appliceras snabbt så att träet inte bryts ner av solen under tiden. För husägaren kan det innebära mindre arbete, men det är farligt att tro att fabriksbasen är densamma som grunden.

Garanterad hållbart

Genom att välja primer och färg från samma tillverkare når du maximal hållbarhet.

- Det finns två viktiga skäl till att grunts bearbetar även fabriksbaserad plåt. En är att man bör följa tillverkarens rekommendation för allt lackarbete, säger paintmaster Chresten Nielsen, teknisk chef hos Beckers Norway.

Detta innebär att du följer färgsystemet hos topplackleverantören, med hjälp av den primer som tillverkaren tillhandahållit.

- Grunden är viktig eftersom den kommer att minska lignin och twist wrapping. Det är särskilt sant i ljusa färger, säger han.

En sådan systembehandling innebär att alla produkter som appliceras på träet tillverkas av en och samma tillverkare. Då är du säker på att produkterna har testats och utvecklats för att fungera bra över tiden. Den som köper fabriksbaserade kläder ska be om dokumentation i byggprodukthandeln, som visar grunden och kvaliteten på produkten. Då är det möjligt att välja en topplacksprodukt som är lämplig.

Låt inte solen bryta ner marken.

Jordningen ska appliceras jämt och med bra däck.

- Den andra anledningen är att grunning måste vara bra gjort. Det betyder att det måste appliceras i tillräckliga kvantiteter och ha varit minst utsatt för väder och vind innan den är överbelagd ", sa han.

Sol och regn är grundens värsta fiende, och primeren bär mycket snabbare än toppfärg.

- Undersökningar visar att vidhäftning minskar med 30 procent på blått trä som utsätts för vind och väder i mer än tre veckor. Obehandlad beklädnad måste därför behandlas så snabbt som möjligt efter installationen, och definitivt inom 3-4 veckor, säger Thor Ingar Røneid, målarmästare och teknisk service manager på Butinox.

- Också Beklädnad köpt med ett skikt sug appliceras på virket fabriken ska behandlas vidare inom tre till fyra veckor efter montering. Anledningen är att fabriksjordning kan ha varierande täckning och appliceras ojämnt.Om detta inte är gjort, måste i båda fallen borstas fritt från lös fiber och omformas, säger han.

Behandla skärytorna

Även om fabriksstiftelsen är av god kvalitet och har bra däck, måste kläder kompletteras med montering. Alla skärytor, alla ändkanter, nagelhål, leder och exponerade delar måste appliceras på monteringsfästet - precis som vid manuell priming.

Alla skärytor och spikhål måste jordas när de monteras.

ADVERT

Mest populära