All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Priser Pilestredet Park

State Byggeskikkpris 2007 gick till Pilestredet Park av Statsbygg och Oslo.

stadsparker och trädgårdar

socialantropolog och trendanalytiker Gunn Helen Øye har tidigare pekat på DinSide att det är påfallande ofta att urbana bostadsprojekt ofta får namn som indikerar grönområden, oberoende av grönområde, som Gruner Garden, Waldemars Garden, en cetera. I landet är det tvärtom: Det finns ett bostadsområde, ofta kallat "urban" eller "stad" i sitt namn.

Pilestredet Park har inte skämt på sitt namn. I juryns bedömning av bostadsprojektet beskrivs det bland annat som en "grön oas".

- [Pilestredet park är] en trafik oas i centrum av Oslo, där en 5. 000 kvadratmeter bostadsområde med hög utnyttjande ingår i stadens grönstruktur, skriver statliga tektoniska i ett uttalande.

Bakom projektet är Statsbygg och Oslo kommun. De har åtagit sig att ett miljöprogram som de började arbetet med att omvandla den gamla State University Hospital och BB för friska byggnader 1998.

Stora bilder på vinnarna, de senaste 25 åren.

Läs mer om byggnadsfärdigheter - och ignorera boken För bilder. Illustrationsfoto Visa mer

Vid denna tidpunkt var några standarder och föreskrifter relaterade till. Ändå verkar ha klarat sig med eftertryck: Området präglas av den biologiska mångfalden, vackra parker, byggnader och välbevarade byggnad historiska referenser till sjukhuset från 1873.

?? En bra bostadsområde för eftervärlden kommer länge att stå som ett referensprojekt för genomförande av nyckel energi- och miljömål inom huset och byggindustrin, säger juryns ordförande Bente Florelius om valet av årets vinnare.

Juryn berömmer också utvecklarna att farliga ämnen var helt ombyggda genom rivning av de gamla sjukhusbyggnaderna. 98 procent av byggnaderna som rivits återanvänddes som gjuteri i uteområdet, grus, trappor eller leksaker.

I samband med betalningen av priset också lanserat boken "Patterns", som presenterar staten arkitektur urbana miljö- och byggpriserna under de senaste 25 åren. I vår bildspecial kan du se de 25 vinnarna av de nationella byggnadskostnaderna. <999 >>> Se Norges skikkeligste konstruktion

Alla bilder är artighet av Housing Bank

Nyheter:

Ett torg i ingenmansland
  1. Här ett svenskt elev vistelse
  2. Ett bostadsområde miniatyr <999 > Ta din hobby i vardagsrummet
  3. på kanten
  4. A (sorts) Guds hus
ADVERT

Mest populära