All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Priskrig på bostadslarm

Sector Alarm har under hösten erbjuds installerat hus larm endast ett öre. Villkoren är att du måste binda dig till sektorn för en treårsperiod.

Pris krig på bostadsvarningar

  1. Sektor och Falken

Efter resten av branschen. Bara där ute är Falken.

Tricket att sponsra kundens inträdesbiljett på en stram marknad är ingen ny idé. Telenor och NetCom har redan sponsrat mobiltelefoner under ett antal år. Du har en ny mobiltelefon rimligt prissatt, eftersom du förbinder dig att vara en abonnent med dem under en viss tid.

Nu därför säkerhetsbranschen började tänka i samma väg

Det verkar som om Sektorer kampanj har vänt bra en amerikanska kunder. Det är inte länge sedan vi kunde läsa i tidningarna att de andra säkerhetsbolagen inte hade för avsikt att erbjuda liknande erbjudanden.

Nu har emellertid pipet fått ett annat ljud.

Falken

Falken är, enligt sin egen webbsida, Norges största leverantör av bostadsalarm. Men i det förflutna var du tvungen att betala en engångskostnad på mellan 5 och 6 000 kronor för att få larmet installerat. Du får det här nu.

Enligt Falken kan du fortfarande välja att betala en engångsavgift vid installation av larm. Du betalar då en högre entréavgift, men i gengäld får du ett mycket lägre månadsbelopp. Falken säger dock att tjänsten är lika, oavsett vilket alternativ du väljer. Syftet med erbjudandet är att attrahera de av oss som inte tycker om eller har råd att betala hög entréavgift.

Falken har valt att "camouflera" sitt erbjudande som ett jubileumsbud. Det visar sig att Falken har varit 50 år i Norge i år, och det är i möjlighet att få detta erbjudande ...

Personal antar att vi Falkens vändning från sin tidigare praxis, där man hade betala en tjock engångsavgift för att få larmet installerat, är resultatet av att sektorsalarm uppenbarligen har kapat flera kunder än Falken kunde acceptera.

För dig som konsument är orsaken emellertid obetydlig. Nu kan du välja mellan två säkerhetsföretag som erbjuder dig husalarm utan engångskostnader. För de allra flesta av oss kommer det att göra valet enkelt. Frågan blir bara hur lång tid det tar innan de andra säkerhetsbolagen kommer på banan.

Hej Securitas! Var är du Som ni kan se genom att klicka på den här länken, de är verkligen inte på nätet ...

hus larm verkar

Enligt polisen har det varit betydligt färre bostadsinbrott i större städer i år och den främsta orsaken till minskningen är initialt snabbare utredning av fallen och mer frekvent vårdnad av offren. Ett annat bidragande år är att fler och fler installerar bostadsalarm.

Enligt statistiken kan du därmed minska risken för inbrott genom att installera hemlarm. Men vilket företag ska du välja?

För att se vår jämförelse, tryck på länken längst upp till höger om artikeln.

ADVERT

Mest populära