All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Prischocker i Oslo

DinSides läsare kommer knappast att bli mycket förvånad över att ökningen i små Oslo lägenheter har varit mycket brantare än för resten av bostadsmarknaden under det senaste året.

Smått vänder mest

För en tid sedan vi berättade nämligen om det är mycket betydelsefull forskning på bostadspriserna, som genomfördes av forskare Erling Roed Larsen och Dag Einar Sommervoll i statistik Norge. Dessa studerade utvecklingen i priserna på över 10 000 OBOS lägenheter, som alla såldes två gånger under perioden 1991 till 2002.

Forskarnas viktigaste slutsatsen var att de mindre lägenheterna både minskar mest och den största ökningen i pris.

- Priserna på de minsta lägenheterna är mer känsliga för konjunktur än större bostäder, berättade Roed Larsen, och påpekade att priset botten var lägst för små lägenheter 1992.

Små lägenheter är den mest volatila mer <999 > Klicka här för att läsa hela artikeln

Studio stiger två gånger - Investerare, spekulanter, mamma och pappa-sparare som vill hyra ut, och föräldrar till elever som vill små lägenheter att poden, vilket skapar ett konstant tryck av efterfrågan efter de minsta husen. Dessa lägenheter ägs för kortare perioder och transaktionsvolymen är hög. Båda priserna stiger därför och faller snabbast på den här marknaden, sa forskare till DinSide.

Hur mycket har din lägenhet gått senast? Kolla här med vår mycket unika bostadsskatträknare!

Mer om huspriserna från oss

mars 07: I år när huset pristak
  1. april 06: Do not stop på residenset fest
  2. 2006: prisökning 8-10 procent
  3. 2005: Inte trovärdig bostäder avföring
  4. 2004: Tjäna bostadsinköp
  5. 2003: Allt redo för bostadsboom
  6. 2002: Bostadspriserna nere
ADVERT

Mest populära