All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Tryck på panorama

[Ugjyldig objekt (NAV)]

För de flesta av oss är valet enkelt: Ska vi köpa bostäder, är det ofta ingen uppfattning. För drömmen om utsikt till fjorden eller andra vackra expanser kostar det en flaska.

Luften är inte för alla. Se mer

- En 100 kvadratmeter bostadshus vid Aker Brygge i Oslo kan skilja över tre miljoner i pris, beroende på om vyn är perfekt, eller om det finns ingen uppfattning alls, säger fastighetsmäklare i Broker 1, Snorre Olsen .

Enligt mäklaren är emellertid området kring Aker Brygge speciellt nog.

- Aker Brygge är redan bra prissatt. Prisskillnaden på bostäder med eller utan synpunkter i andra delar av Oslo får inte skilja sig från mer än en miljon ", säger Olsen.

här vänligen läsa för prisskillnader på andra håll i NORGE

Visa viktigare för lägenhet

- I allmänhet vill jag säga att en fin utsikt kostar mellan en halv och en miljon kronor för dyrare bostäder, säger advokat Tom Johnsen i Sem och Johnsen fastigheter.

Johnsen ger också en stencilregel för hur mycket en vy kostar.

- En snygg utsikt ökar huspriserna med mellan 10 och 20 procent, säger advokaten.

Men prisskillnaderna kan variera stort beroende på om du tittar på lägenheter eller hus.

- Det är mitt intryck att visning är viktigast för dem som köper en lägenhet. Om du köper ett hus kanske du är mer oroad över lugna, fridfulla och gröna omgivningar och kort avstånd till dagis och skola. Visningen har naturligtvis också något att säga till priset, men det är inte lika viktigt att köpa en lägenhet, säger Johnsen.

1, 5 miljoner i prisskillnaden

- I Oslo, ett hus med utsikt kostar förmodligen mellan en halv och en halv miljon mer än ett hem utan. Utsikten över Oslofjorden kommer att ge de största prisskillnaderna, sade talesmannen för Notar Eiendom, Eivind Rodem.

Men också där bostaden är geografiskt viktig är viktig.

- Location betyder mycket för hur stor prisskillnaden är, och det är också en skillnad i vare sig vi talar om ett hus, lägenhet eller villa, säger Rodem.

Advokat Thorbjørn Ek har specialiserat sig på kapital dyra hem, och som andra aktörer är överens om att vyn är avgörande för priset.

- Ju dyrare och ju mer speciella ett hem är desto mer måste du betala för vyn. En vy är mycket värt och ibland avgörande för husets pris, säger jag.

här vänligen läsa för prisskillnader på andra håll i NORGE

MED DinSide NYA CALCULATOR PLEASE kontrollera hur mycket boende DIN ÄR VÄRD

ADVERT

Mest populära