All egendom: trädgård, kök, inredning >> Rea

Prislistor på plats

När du säljer ett hem är det mycket att kosta och det finns många olika utgifter för att hålla reda på. Och det var inte lätt när de flesta fastighetsmäklare gav dig prisinformation först efter ditt personliga möte eller kontakt så att du inte kunde jämföra priser i förväg.

Från den 1 januari i år var det därför krävs att myndigheter kan ha prisinformation lätt tillgängliga på sina webbplatser, och några månader efter introduktionen, var det många som inte hade följt upp.

Vår senaste kontrollen visar att fondkommissions företagen nu har tagit detta på allvar, men att det fortfarande finns mycket att gå på när det gäller att avslöja timtaxa.

Inte alltid lätt att hitta

Men även om prislistor fanns på plats i alla företag som vi kontrollerat, betyder det inte att informationen var alltid så lätt att hitta.

Inte alla hade länkat prisinformationen direkt till forsidan eller under fliken "sälj bostad", många hade varit mer kreativa än så.

Obos, Notar, Eie och Krogsveen är prislistorna tillgängliga direkt från forsidan. All prisinformation är också tydligt synlig på selgboligselvs första sida. Nej, det vill säga Attorney Reconciliation AS, den enda som erbjuder olika dokumentpaket för dig som kommer att sälja helt eller delvis.

I aktiv, Estate 1 DnBNOR och Privatmegleren är prisinformation lite mer besvärligt att. Men när du kommer bort från huvudsidorna och på de olika kontors egna sidor, är prisinformation också lätt tillgänglig också där.

iHus stå ut med minst uppenbara plats, men efter mycket väsen, finner vi prisinformation längst ner i texten på fliken "på iHus." Med andra ord har de lagt upp den information de behöver, men det kan diskuteras hur logiskt det är för kunderna att se här.

Två saknade timmarsiffror

Den enda i testet som saknades var Notar och Private Broker. De saknade både information om timpriser. På Notar hittar du prislistan direkt från forsidan, och det var en av de enklaste att hitta. De saknar dock information om timpriser.

Erik Pettersen, VD för Notar, säger att detta är en sak av deras sida.

- Det bör noteras att vi har en timpris på 2 000 kronor, så här är ett fel. Med detta sagt inte en enda av våra kunder valt timtaxa sedan 2009, så det är verkligen nonsens som vi är skyldiga att lämna en tjänst som ingen av våra kunder har efterfrågat.

Han säger att deras försäljningsgaranti endast gäller kommissionsbaserad försäljning, och kunderna väljer därför inte timpriser.

Den privata mäklaren har lagt upp prislistor på varje mäklares sidor, men flera av avdelningarna saknar information om timpriser.

Dag Hegerstrøm, biträdande direktör för den privata mäklaren, säger att detta är något som alla borde ha lämnat.

- Tidsräntan är något vi ger alla kunder med vårt skriftliga standardprisbjudande, så vi följer reglerna. Om någon inte har en timmesats utanför, då är det något vi vill städa. Med detta sagt är timpris ett erbjudande som inte används särskilt, men alla kommer fortfarande att få erbjudandet, säger Hegerstrøm.

Fyra steg

I sommar testade konsumentombudet även webbplatsen för 37 fastighetsbolag. Av dessa saknades endast fyra prislistor för sina tjänster.

- Resultaten i undersökningen visar att fastighetsbranschen i stor utsträckning har fått förändringen och anpassats till de nya reglerna. Vi är glada att så många hade prislistor tillgängliga online, säger konsumentrepresentant Gry Nergård.

De återstående fyra företagen, där konsumentombudsmannen inte kunde hitta en prisöversikt, blev ombedd att enkelt sätta denna information på sina webbsidor.

Vill ha standardisering

Konsumentombudsmannen har inte angett detaljerade krav på exakt var prislistan ska läggas till, bara det måste vara lätt att hitta på webbsidorna.

- Vi följer efter om någon döljer listorna så att de är svåra att hitta. Vi kan fatta beslut med tvångs- eller överträdelsebeslut om det finns företag som inte följer reglerna, säger Nergård.

Hon anser att alla tjänster som erbjuds måste ingå i prislistorna, inklusive timpriser. De har tidigare försökt att få mäklare som är involverade i en viss standardisering av prislistor utan att vara villiga att göra det.

- En av huvudpunkterna att priserna ska vara online är att det kommer att göra det enklare att jämföra priser. Om det finns för mycket variation i hur mäklare sätter upp listorna och delar upp de olika tjänsterna, kan det vara svårt att jämföra. Vi planerar därför att följa upp detta i nästa fas. Vi kommer att kartlägga om prislistorna utgör grunden för prisjämförelser, och kanske titta på vad som behöver göras för att förbättra jämförbarheten, säger hon.

ADVERT

Mest populära