All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Prisskillnad: 15 000 kr. per kvm i Oslo

Prisskillnad: 15 000 kr. per kvm i Oslo

  1. Lista över de 10 dyraste områdena:
  2. Lista över de 10 billigaste distrikten:

Alla pratar och skriver om hur dyrt det är att bo i huvudstaden. Men behöver du verkligen köpa bostäder för $ 30.000 per kvadratmeter för att komma in i huvudstaden? Nej då Inte om du utökar termen Oslo för att inkludera mer än Majorstua och Frogner.

Vi har jämfört bostadspriserna i de olika distrikten i Oslo, baserat på senaste statistik från OBOS. Vi hittade prisskillnader på över hundra procent inom stadens gränser. Och inte överraskande är väst fortfarande dyrare än öst. På fastighetsföreningen hade de inte bostadspriser på distriktsnivå.

Lägsta pris: 13 000 kr.

Bild: Anne Angelshaug.

Visa mer

Den billigaste staden är som många år tidigare Romsås. Här kostar en kvadratmeter bostäder 12.889 kronor. Om vi ​​börjar från en lägenhet på 100 kvadratmeter, kommer priset att vara cirka 1, 290.000 kr.

Kontrasten mellan Romsås och Majorstua är stor, även priskänslig. Urbana själar kämpar för att leva inom gångavstånd till Bogstadveien. Således trycker priserna på ett sätt: Uppåt. Oppturen för säljare, men nedgång för köparen.

Uranienborg-Majorstua är det dyraste distriktet i OBOS: s statistik. Här måste du betala i genomsnitt 27 953 kr per kvadratmeter. Kvadratmeteret är således 15 000 kronor mer än på Romsås. En lägenhet på ett hundra kvadratmeter kostar 2,790,000 kr. på Majorstua.

Vestkantpriser på Løkka?

Vi hör fortfarande att Grünerløkka har blivit nästan lika dyr som den bästa västra kanten. Enligt vår statistik finns det en sanning med tydliga modifieringar. Det finns faktiskt 11 städer som är dyrare än Grünerløkka-Sofienberg.

Prisskillnaden mellan Grünerløkka och Majorstua är nästan 7.500 kronor. Men priserna på Olaf Rye är troligtvis högre än Sofienberg.

Om du vill kontrollera om din stad är en av de dyraste eller billigaste, klicka på länkarna ovan. Då får du en översikt över både de tio billigaste och de tio dyraste distrikten i huvudstaden.

ADVERT

Mest populära