All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Prisnedgång: 17 miljoner!

Ingen karta, endast tre bilder, endast exteriör fotografier. Det luktar inte särskilt frestande. Men sanningen är att husägare i segmentet ganska högst, håller ofta mycket bra saker för sig själva. De som kommer att köpa vet att detta är juvelen i kronan, toppen av tranbärskakan och det bästa av det bästa.

Läs också: Den här egenskapen finns inte på Sök ...

Norges dyraste nu

Detta är till exempel Norges dyraste egendom till salu just nu. Halden Hovedgård ligger på Snarøya utanför Bærum och ligger på halvöns högsta punkt. Visst inte bara före Gardermoen öppnade, men just nu är det inte gräddadressen nära huvudstaden som smakar bättre.

- Här har du panoramautsikt i alla riktningar. Och fastigheten har absolut ingen inblick. Det är väldigt få som vet var fastigheten ligger, även bland dem som bor utanför, sa Jan Fredrik Bonde till Nettavisen förra året.

Enligt Nettavisen måste huset "utan inspektion eller rehabers" ägas av investerare Per-Espen Skippervold. I höstgången släpptes huset till försäljning med ett annonserat pris på 70 miljoner kronor. Också vid den tiden var advokat Torbjørn Ek AS hos mäklaren Jan Fredrik Bonde som var ansvarig för processen. Det nya prospektet kan indikera att marknaden inte var på säljare i höst. Nu är hemmet till salu igen, till ett pris som är 17 miljoner lägre.

Det borde dock finnas möjligheter till bra vinster här. Under 2002 har Skippervold köpt fastigheten för 19,5 miljoner och har sedan helt renoverat fastigheten.

(Se annonsen för huset här, men notera: Förra gången den var till salu försvann annonsen efter några dagar.)

Men den här som meddelades tidigare i år var dyrare!

Helt hemlig

Ännu närmare bröstet håller ägaren till en herrgård i Opplandskartorna. Vi får inte adress eller foton, och mäklare (civilekonom Kai-Rune Tollefsen hos lantbruksmäklare. Nej) begär endast allvarliga förfrågningar och flaggor med sluten vy. Utan en speciell pacifier verkar det som om. Den obestämda annonsen för fastigheten med en prisuppskattning på 25 miljoner ändrades senast i augusti förra året. Sedan dess har vi haft en finanskris i full blom ...

Mindre vanligt

Den näst dyraste egendom vi hittar på Finn nu finns också på Snarøya. Här är säljaren mycket mindre blygsam och tillbringar både bilder, flygfoton och kartor. Men då finns det också en bostad med strandlinjen vi pratar om, det vill säga en egendom som i grunden är mycket mindre privat än de egenskaper som vi nämnde ovan. Med en prisuppskattning på 50 miljoner är fastigheten i Svaneveien inte långt under, men kvadratmeterpriset stiger, eftersom området är nästan hälften av Halden Hovedgård.

(Se annonsen och bilderna på fastigheten här.)

För dyrt? Detta kan vara din för 1 krona ...

Egen uppfart till den 3, 5 hektar stora fastigheten som är den dyraste på marknaden i Norge nu. Foto: Sök. nej

Svaneveien i Bærum har den näst dyraste egendommen till salu i Norge nu. Prisuppskattning: 50 miljoner. Foto: Sök. nej

Bervad Gaard är en hel produktionsanläggning utöver bostäder. Prislapp: 35 miljoner kronor. Foto: Sök. nej

Konkurs efter IT Factory-skandalen gör att ägaren till den här fastigheten utanför Kongsvinger kan sälja nästan innan den flyttas in. Prisuppskattning: 22 miljoner kronor. Foto: Sök. nej

Här är vattnet precis utanför dörren, i Nesbryggveien på Nøtterø. Prisuppskattning: 21, 5 miljoner kronor. Foto: Sök. nej

Ringåsen på Ringerike är en träningsanläggning som länge varit till försäljning. Prisuppskattning: 20 miljoner kronor. Foto: Sök. nej

Sandefjord har en tradition av herrgårdshyresfastigheter, och detta är inget undantag. Prisuppskattning: 22 miljoner kronor. Foto: Sök. nej

Denna fastighet i Oppland är så hemlig att vi inte kommer att få veta adressen eller se bilder. Foto: Sök. com

Inte bara Oslofjorden

Den extremt exklusiva mycket-många miljoner klass är inte bundet till någon adress i den inre Oslofjorden, men dess densitet är den i särklass högsta här. (Sex av de 25 dyraste adresserna till salu nu ligger på Snarøya.) Här är några andra exempel på adresser som inte finns i Oslo eller Bærum.

  • Bergvad Gaard, Skogbygda: En produktionsanläggning med mol måste ha mästerliga egenskaper. Prisuppskattningen är 35 miljoner. Fastigheten är på totalt 1.701.000m².
  • Capella Road 7, Sandefjord: Residential 380 kvadrat och 25 meter från stranden, byggt så sent som 2005. begärda priset är 22 miljoner.
  • Nestebyalléen 4, Kongsvinger: Helt ny bostad på 1.027 kvadratmeter placerad på drygt 10 mål, 22 miljoner priser. Detta har diskuterats i stor utsträckning, eftersom det hör till konkursprofilen Asger Jensby (IT Factory-skandalen).
  • Nesbryggveien 54, Duken (Nøtterøy): Strandfastighet byggdes 2007 med ett pris på 21,5 miljoner.
  • Södra ring Hill 36, Hønefoss: Detta beskrivs också som en lyxig villa med utsikt över Ringerike, 642 kvadratfot, begärt pris 20 miljoner. Det har varit ute till försäljning ett tag.

Läs också: Detta ökar värdet av bostäder dina mest

Och ändå är inte dyrt ...

Detta är dock för småsummer att räkna om vi jämför med Norges dyraste, den omtalade Munkebakken i Bærum. Bostads anläggningen är kopplad till tidningen titlar som "Munkebakken blir premiärminister bostad", "kommer att flytta Bondevik Munkebakken", "Settlement Munkebakken" och "Munkebakken kära". Senaste titeln från den lokala tidningen Budstikka mars 2008, med hänvisning till att egendom var den dyraste sålde fastigheten under 2007. Investor Arne Fredly köpte då 829 kvadratmeter hus för 200 miljoner från Kjell Inge Røkke. (Enligt Nettavisen har samma Fredly köpt samma hus från Einar Nagell-Erichssen för 90 miljoner år 2003.)

Munkebakken skyddades tillfälligt av Riksantikvaren i mars förra året.

ADVERT

Mest populära