All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Utmärkelser för norsk design

Garners norska design

 1. Bildspecial: Många pristagare

Den

Design Award delades ut i följande kategorier : Digitala lösningar, grafisk design, design för alla, unga talanger, industriell design, möbeldesign, textil- och designdesign - utöver det bästa värdet av dem alla: The Honors Award for Good Design. Vi har tittat på några av dem.

Se de fina fotoutskrifterna och läs mer om produkterna här!

Vad är detta? Du hittar svaret i bildspecialisten. Se mer

Dubbel Winner

En av vinnarna i kategorin Young Talent, Kari Aandal, var också en del av teamet bakom vinnaren av de mest eftertraktade utmärkelsen: Heder Award for Design Excellence. Detta gick till Helly Hansen för vattensporter shoe shorehike.

Det är värt att notera att den unga talangens produkter inte nödvändigtvis är välutvecklade - och ännu inte i produktion.

Om du är intresserad av att ta dessa produkter närmare, kan du gå till Norska design- och arkitekturcentret i Oslo. Det kommer att finnas de fyra vinnande verken, liksom 23 andra utvalda verk från Young Talents 2004 designkonkurrens, fram till den 12 december.

Olycklig prisövergång?

Under kvällens pris var det emellertid en sak som slog DinSides e-postmeddelanden: Bara prissättningen. Vi trodde att vi gick på ett slags Oscar-pris, där några hundra sökande sänktes till 50 nominerade, varav ungefär en tredjedel är vinnare.

Men det var dåligt för "och de nominerade är (trummis)". Här gavs alla som kallades en skillnad.

Shorehike - Vattensportskon från Helly Hansen fast med den mest kända utmärkelsen: The Honors Award for Good Design. Visa mer

Det är fantastiskt att det finns så mycket ny och bra norsk design, men för vår del minskade krediten till Design for Good Design mer.

Resultatet av kvällens rausprisvinst var dock att den mest begåvade utmärkelsen, Honors Award for Good Design, steg ytterligare ett steg i vår ranking. Det finns inte några dumma saker.

Det är sant att norska designrådet inte är kritiskt i sin bedömning av vem som skulle få utmärkelserna. I designen Design for All , med tanke på ett mer inkluderande samhälle, tilldelades inga priser. Det var helt enkelt ingen som nådde.

BILD SPECIAL: Ny och god norsk design.

Läs mer om utformningen av DinSide:

 • VIP design på Vinderen
 • Allt i en gadget
 • norsk design boom: norr ökande intresset för design riktar både inredning och studera val.
 • Läs mer om Design Day och Award for Design Excellence i DinSides syster publikation Propaganda:

 • Design skapar arbetstillfällen
 • Designer fick två klassiska priser
 • Helly-Hansen fick priset för Design
 • Deadly Design
 • Extern Länkar:

  Norska Designrådet.

  ADVERT

  Mest populära