All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Tryck impregneras inte underhållsfri

Press impregnerade material är mer motståndskraftiga mot angrepp av svamp och röta, men det varar inte för evigt. Har dina utomhusmöbler förlorat glödet? Då kan du fräscha upp dem med en ny oljebehandling!

Först måste du tvätta! Det första du behöver göra är att tvätta och rengöra de möbler du ska borsta upp. Då binder alla efterföljande behandlingar bäst till substratet och förhindrar att damm och smuts arbetar i träet och gör möblerna fula.

Oljering av gammalt tryckimpregnerat trä 1. Träet städas med ett speciellt syfte avsedda för hus och fasader. Sedan kan du spruta en svamp- och algerkärna och låt den torka. Om trädet har sprungit, ska det slipas före olja.

2. Slå på en utvändig olja. Om träet är väldigt torrt behandlas träet med olja i flera på varandra följande perioder - tills det inte blir mer.

3. Överskottet av olja måste torkas av med en trasa. Det finns många typer av specialoljor för användning. Vissa är antytt möbler ädelträ, medan andra är avsedda för användning på tryckimpregnerat eller obehandlat trä av furu eller gran.

Källa: ifi. com

ADVERT

Mest populära