All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Tryck behandlade trädäck måste bibehållas

Gå ut på terrassen, titta ner och utvärdera situationen. Faren är stor eftersom golvet är grått och smutsigt. Att få det snyggt igen är ingen häxa.

undvika sprickor

Många terrass golvet sätts samman av tryckimpregnerat trä, ett material som i stort sett har lång livslängd. Golvet lever inte längre längre om det stämmer med jämna mellanrum, men det är verkligen märkbart snyggare. Färgen på träet blir gyllene, i stället för grå, och det kommer inte att inträffa små sprickor som är vanliga i sådana golv. Alla typer av trägolv drar nytta av grundlig rengöring och oljebehandling efter hårda vintermånader.

Golvet måste tvättas först. En bra tvätt ensam kan ofta räcka för att få träet friskt och fint igen. Arbetet ska ske under det molniga vädret, inte för varmt väder så att golvet inte torkar för fort. Det kan till exempel ske så här:

Fukt golvet med en svamp. Dela golvet i fält och arbeta med ett fält i taget. En diet är också ett lämpligt verktyg. Det finns också oljeavskiljare som löser upp gammal olja för att göra det lätt att tvätta.

Efter tvättning distribuerad terrass rengöringsmedel eller trä ögon jämnt i vått golv med en borste eller en svamp. Rengöringen är rengöring, blekning och uppfriskande träet.

La agent få arbete i några minuter innan golvet skuras med en skurborste eller grova skursvamp.

Högtryckstvättar kan också användas.

Ta bort nålnålar och löv från balkarna mellan hyllorna. Skölj väl i slutet. Upprepa processen om det behövs.

Applicera sedan ett annat rengöringsmedel som neutraliserar ytan. Låt det torka.

Låt golvet torka, helst ett par dagar. Då är det dags att olja golvet. Använd mer grov träolja eller ett till två lager uteplatsolja, som appliceras våt i vått tills träet är mättat. Använd pensel-, rulle- eller tryckspray. Torka eventuellt överskjutande olja med en trasa efter en halvtimme innan oljan har torkat. Det borde inte finnas någon oljefilm på golvet.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära