All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Förberedelser

Simply - helt enkelt

 1. Arbete och prestanda
 2. Uppgifter
 3. Hur
 4. Hur mycket behöver jag?
 5. Framställning

Ta bort väggar

Substrat tyget kommer att räta ut små ojämnheter, såsom enkel struktur i en trasa väggen men ojämnheter, såsom spikhål eller knoppar som skjuter ut från väggen, kommer det inte ta.

"problemområden" bör du leta efter är:

 • skruvar och spikar sticker ut från väggen
 • Hull av tidigare skruvar och spikar
 • Oegentligheter i den gamla tapeten / färg, detta gäller särskilt i leder, i områden runt kontakter / trådar etc.
 • Rifters eller luftfickor i befintlig tapeter.
 • Underlay tyg täcker de flesta, så det här är sparklejobben för slackers: Är du noga med att skrapa bort överflödigt färg släpper ibland tråkiga borsta jobb! Foto: Elisabeth Dalseg Visa mer

  Liten ojämnhet som sticker ut från väggen, du kan antingen klippa eller stapla ner med sandpapper. Spik och skruvar tar bort dig på normalt sätt.

  Den har små hål i väggen kan glänsa dessa igen - och nyttan här är att du inte behöver möblera spackling ner, om du skrapa bort överflödigt kitt så att det inte är något som sticker ut från väggen. Stödrullen täcker det mesta.

  Rengör och torka

  För att limet ska fästa så snabbt som möjligt måste väggen vara ren och fri från dammpartiklar. Tvätta väggarna bra med ett tvättmedel anpassat till befintlig tapet / färgtyp. Se till att väggen har en bra tid att torka innan du ställer upp rullen, låt den torka över natten.

  Rengör och däck

  Det är väntat att få det snyggaste utrymmet. Tydligt utrymme för att skära lakan. Är du rädd för golvet, täcka med en plastduk. Detsamma gäller för möbler du föredrar att inte lima. Limet kan avskalas från de flesta släta och hårda ytor, men vi rekommenderar fortfarande att täcka så mycket som möjligt.

  Inköp

  En viktig del av förberedelsen är att se till att du har allt du behöver innan du börjar. Ingenting är mer irriterande än att behöva köra fram och tillbaka till affären mitt i jobbet. Verktyg? Vad behöver du? Kontrollera vad du har i Verktygslådan före du går till affären. Vi har gjort ett förslag till en arbetslista som du kan skriva ut och ta med till butiken, och här kan du hjälpa dig att beräkna hur många rullar du behöver köpa.

  Tips innan du börjar:

  Ska du ta bort listor före tapeter eller tapeter mellan listorna? Vi rekommenderar definitivt att du släpper bort alla listor innan du börjar på tapetet, eftersom det ger de bästa resultaten, men det är inte absolut nödvändigt.Du kan alltid klippa till bordet så det passar runt fönster och listor, men det kan vara svårt att bli snäll.

  Ledningar som ligger utanför den befintliga tapeten.

  Om du har ledningar som ligger utanför väggen, kan det vara en bra idé att lossa dessa så att du får tejpas under ledningarna.

  Tvätta före eller efter att du har gnist?

  Huvudtvätten ska tas före mousserande. Det är inte särskilt smart att tvätta påfyllningsmassan, men om du skojar efter avfyrning ska du ta bort allt damm innan du målar. Du kan tvätta bort golv och ommålade väggar, men undvik att få vatten direkt på flammen, även om det är torrt. Tips: Tvätta innan du skojar och borstar - och använd en av de torrfoderprodukter som finns tillgängliga på marknaden för att avlägsna efterbränningsdamm. Detta förhindrar både fukt och sprängning av dammsugaren.

  Hur förseglar man stora hål?

  Det slutar inte att sätta sparkle i de största hålen. Hur dessa ska förseglas beror på både storlek och material som används. Vi föreslår att du får reda på vilka material som finns i din vägg och kontakta din närmaste bygghandlare för tips och råd.

  Vad gör du med luftfickor eller ojämnheter i befintlig tapeter?

  Lakan passar bäst för att täcka den befintliga tapeten som är i gott skick. Skulle det fortfarande visa ett skönhetsfel eller två, är det fortfarande bra att se till att de försvinna. Om du hittar en luftficka ska du klippa hål i befintlig tapeter och ta bort allt som är löst. Tryck över övergången mellan tapeter och väggar - och applicera ett tunt lager av gnista för att göra det så smidigt som möjligt.

  Om din befintliga tapet är lockig eller sticker ut, följ ett liknande förfarande: Klipp bort eller fall ned - och glittra sedan över ojämnheter.

  ADVERT

  Mest populära