All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Praktisk med full kaklade väggen

I köket föredrar vi att välja kakel mellan skåp och väggskåp. Men faktum är att plattor kan placeras över hela väggarna - även utanför badrummet.

- Kakelplattor är både praktiska och trevliga. Du får en vägg som garanterar att klarar allt som utsätts för och kommer att se lika bra ut på tio år. Det är bra att bära keramiska plattor, de kan stå emot alla suds och rengöringsprodukter, säger Bjørg Owren, kreativ ledare inom IFI. nr.

Sten och betong

Plattor finns i alla färger och format.

Kökets väggar måste hantera fläckar och strö från eldstaden. De ska vara lätta att torka av, tolerera fettlösande rengöringsmedel och inte förstöras om du har otur med den röda vinflaskan.

- Det stora utbudet - du kan välja mellan stora plattor till små mosaikplattor i olika färger och dekorationer. Det finns mycket naturliga plattor som gör att muren ser ut som tegelsten, natursten, betong eller rostfritt stålplåt, och allt möjligt, säger Owren.

Tungvikt

Slå samman rummet genom att dra plattorna över en hel vägg.

- Idag väljer många att dekorera köket utan ett väggskåp. Om du använder plattor hela vägen upp till taket får du bättre balans genom att lägga väggarna till himlen. Stilen kan vara allt från landsbygd till tufft och industriellt, säger Owren.

också den som inte har några väggskåp, och sätta plattor mellan dem och bänkskiva kan knyta rummet tillsammans bättre genom att dra brickorna på och upp till taket på vissa ställen.

Plattorna i Gamla Traditionsserien finns i flera färger och med dekorativa plattor. Från Golvabia.

ADVERT

Mest populära