All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Praktiska uteplats

Plastplattor kan läggas på balkongen, terrassen, grusytan och på andra släta ytor. De passar bra där barnen spelar, eftersom de kan tåla vatten, är hållbara och ger en mjuk men stabil yta. Det finns flera typer på marknaden i olika färger och mönster, så hitta bara din favorit.

- Vi har också ett golv som ser ut som trä men har egenskaperna hos plastgolvet, säger Dan Urban Styffe i Duri Professional Profile.

- Plast golv används oftast på balkonger och terrasser, men du kan även använda dem i garage, tvätt och källare, säger Knut Engebretsen i IBG.

Dränering

Golven har en bra dräneringskapacitet, vilket gör att de kan ligga ut hela året.

- Dränering gör det möjligt att torka golvet snabbt, till skillnad från många andra material som används utomhus, säger Engebretsen.

Och med barn som kör barfota på sommaren kan det vara en extra säkerhet med den glidyta som plastplattorna ger.

- Eftersom väderförhållandena är i landet, kan en regndräkt snart komma. Då är det praktiskt med ett golv som torkar snabbt och tillsammans med den lite nakena ytan gör det glidande, säger Gjermund Kristiansen i Storeys. Med detta i åtanke borde det inte vara något problem att lägga plaskapparaten till den minsta på ytan.

Tål allt väder

De praktiska plastgolv är också UV-stabiliserade och bleknar inte av solen.

- Bilglas använder Bergo Flooring på soldäck, och de kommer att behålla sin kvalitet även med vintern i norra Norge och sommarsolen i Bergen, säger Kristiansen.

Underhållsfri

Golven är lätta att lägga och du behöver inga specialverktyg eller hantverk.

- På sidorna av plattorna finns pluggar som gör det väldigt enkelt att lägga till. Du kan antingen slå dem ihop med en gummihammare, eller ännu enklare, kliva eller krama plattorna, säger Knut Engebretsen.

Den goda dräneringen gör att golven är nästan underhållsfria och lätta att hålla rena. Plattorna kan spolas om smuts finns på dem och i de extra svåra områdena kan du tvätta dem med tvål och vatten.

Storeys levererar plastplattor från Bergo Flooring, IBG har produkten Universa och Duri Professional Profile levererar golvets Hestra och Wood Look Floor System. Alla våningar är gjorda av miljövänlig polypropen.

ADVERT

Mest populära