All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Bärbar retro radio

[Ugjyldig objekt (NAV)]

PAL står för "bärbar ljudlaboratorium" och är en uppföljare av retro framgång Model One från Henry Kloss.

Bärbar och Vattentålig

Till skillnad från modell 1 är PAL-modellen både bärbar och vattenavvisande. Det gör det säkert att ta med den lätta gummi-radion på berget eller stranden utan rädsla för snö och vatten.

Höften kommer också ha en bärväska, ca 200 kronor. Visa mer

Enligt storlek är radion relativt liten och rutnät, vilket gör det ganska lätt att få det. De strategiska målen är H: 15cm, B: 9cm, D: 9cm. Tyvärr saknas ett bärhandtag eller bälte. Skulle du dra nytta av den bärbara fronten borde du investera i en väska som säljs som ett alternativ.

Se de stora bilderna på testradio.

Ljud och vardaglig användning

Om du inte är redo att använda denna radio finns det inget hopp. Liksom Model One är att endast tre vridomkopplare att relatera till:

  • Av & på - FM / AM
  • Volym
  • Kanalinställningar
Indikatorn visas när radion är påslagen och är också användbar när det gäller på batteriet. När batteriet börjar sluta, börjar lampan blinka. Ju mer det blinkar - desto närmare borde du vara medföljande batteriladdare.

Full laddning tar 3, 5 timmar, vilket ger dig otaliga timmar av radioljud. Vid skrivning går radion femte dagen i rad - utan laddning. Det borde hålla den stora majoriteten. OBS: Exakt hur länge batteriet varar beror givetvis på hur hög radion är på.

Godt mottagna vittne

Utflykt - Visst aldrig ... Visa mer

PAL-modellen levereras också med en vanlig teleskopantenn. Vi försökte därför PAL som stuga och bilradio. Från Trysil till Oslo hörde vi på "Radio Randsfjord", P3 och P4. Lätt skurning kan räknas vid användning av den medföljande antennen, men resultatet var överraskande bra.

Men vi har dock en knapp på föregångaren. PAL-utgåvan är inte utrustad med en egen basport som modell One har. Således förlorar du lite av det "feta" ljudet vi uppskattade i vårt tidigare test.

På baksidan hittar du en AUX-ingång för anslutning av en CD- eller MP3-spelare, samt en hörlursuttag.

PAL finns i åtta olika färger, även om vi hade en gul och skrikande påskkylling modell.

Slutsats

PAL är en radio du älskar. Nackdelen är priset som är något styvt. Med ett pris på $ 1.595 blir konkurrenterna mycket.

Bland annat får du otaliga "ghetto bubblor" utrustade med både radio- och cd- eller minidiscspelare, för samma mängd.

Men om du gillar att stå ut är PAL en artig lekkamrat. Grünerløkka-faktorn blir särskilt hög om du också investerar i en väska för omkring några hundar.

Personligen skulle vi helst köpa skrivbordet Model One edition - vilket också har ett lägre pris. Smarterare design och bättre ljud kommer att vara avgörande för oss.

Testmodellen tillhandahålls av Neby Hi-Fi

Se de stora bilderna på testradio.

ADVERT

Mest populära