All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Porösa plattor

Dessa porösa golvplattor bör behandlas före användning för att förhindra missfärgning av smuts och fett som tränger plattorna, och att underlätta rengöring.

De måste behandlas

I allmänhet alla natursten, såsom marmor, skiffer, gran utseende och kalksten ska behandlas, och detsamma gäller terrakotta och några oglaserade keramiska plattor.

Produktval

Porefyllning, Impregnering, Vax, Polska, Deep Cleaner. I affären finns ett brett utbud av produkter för kakel och sten, och det kan vara svårt att hitta.

Bjørn Haug på Höganäs säger att många av dessa produkter är nästan identiska men har olika namn eftersom de levereras av olika tillverkare. Det viktigaste är att du hittar en produkt anpassad till kakel du har, och att du håller dig till samma tillverkare, eftersom produkterna ofta matchas.

Behöver du :

1. Ett grovt rengöringsmedel som rensar plattorna före behandling, t.ex. Golvläkarens Dyprens, Steinfix 40 eller TD Universal för natursten.

2. En por-fyllning / impregnering penetrerande brickan fyller porerna och bildar en smuts- och vattenavvisande beläggning, såsom Gulvdoktorens TopFinish, Steinfix 50 eller TD marmor och natursten impregnering.

3. Ett dagligt rengöringsmedel med låg pH som inte torkar golvet, till exempel Golvläkare Dagligen Cleaner, Steinfix 60 eller TD Wash & Care.

Många tillverkare erbjuder även vaxer eller poler som tätar plattorna och gör dem mer hållbara och enklare att hålla rena. Eller oljor som appliceras för att betona tegelens struktur och färg. Om du ska använda dessa produkter beror först och främst på vilken typ av kakel du har. Som regel följer du rengörings- och underhållsinstruktioner när du köper produkten. Om du är i tvivel, kontakta tillverkare eller återförsäljare i kakelbutiken.

Hur man gör:

. Stäng av värmen i golvet 24 timmar före behandling. Golvet ska vara kallt så att vattnet inte avdunstar.

. Tvätta / skrubba plattorna med en grov rengörare. Skölj väl med ljummet vatten så att alla tvålrester tas bort och torka av plattorna med en luddfri trasa. Vänta tills golvet är helt torrt före vidare bearbetning.

. Applicera porös fyllning / impregnering i ett tunt lager av tyg, mopp eller svamp. Porefyllet måste penetrera ytan och inte ligga som yta på ytan. Överskottsvätska måste torkas av. Vänta & frac12; -1 timme och tillämpa ett nytt lager. Kom ihåg och följ anvisningarna på förpackningen.

ADVERT

Mest populära