All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Populär med glas

Laminerad terrass från AWB-Proma.

->

Laminerad terrass som används som vardagsrum från AWB-Proma.

En glaserad veranda, uteplats eller en liten glasdörr ger möjligheter att sträcka sommaren i båda ändarna.

Möjligheterna är mer, från de enkla lösningarna med glidglas monterat på en veranda till helt isolerat karosseri för helårsbruk. På så sätt kan man nästan skapa en inre gård, en lätt gård med tillgång till fullt dagslys. En enkel, oisolerad glasveranda ger mycket njutning till ett acceptabelt pris.

Glasvaror för helårsbruk kräver olika ramar, isolering och glas - och har ett helt annat pris. Men förresten kan du vara "ute" på bara vinterns vrak.

Veranda Veranda

En terrass eller veranda med tak kan läggas till en trevlig extra "uteplats" med glidglas. Enkla åtgärder som ett soligt golv eller mattan gör det också lamt. Sådan glasering görs med laminerat eller härdat säkerhetsglas.

Glaset är glidbart så att det kan öppnas och stängas efter behov. Så här börjar du sommaren tidigt på våren och njuter av det långt på hösten. Glaset själv gör rummet varmt upp snabbt. Glidande glasväggar låter dig öppna när det blir för varmt, eller tryck på delar av väggarna och skydda vinden. Glasväggarna finns i flera färger, även i frostat glas för mindre sikt.

- AWB-Proma AS levererar flera sådana oisolerade lösningar och sätter ofta glas i befintliga balkonger eller terrasser, säger verkställande direktören Øystein Amlien.

Läs också:

Hur man tar bort svåra fläckar från golvet.

Många goda drycker och fet mat i julklappar presenterar utmaningar mot golvet. Vi visar dig hur du blir av med de värsta platserna.

- Som regel får vi en bra glasering på den befintliga terrassen, men det ska optimalt vara på en telefonyta.

Balkongens standard varierar; Om det är gammalt och skakat kan vi köra järnvägsstativet och bygga nya, säger han.

- Det kommer att finnas mycket mer glas, glas och glas i nya hus, en trend vi nu ser med mer användning av glass, säger Amlien.

- Vi är glada att bygga glasterrasser med spännande material, såsom sten, skiffer, limkonstruktioner blandade med glidglas och aluminiumskjutdörrar. Här försöker vi tänka igen. "Glas utvecklas mycket nu, och vi använder värmeisolerat glas, såsom sotat glas.

Inifrån ser det ut som en ljus solglasögon, från utsidan får glaset en mörkare yta, säger Amlien.

Byggnader för hela året En vinterträdgård, eller glaskropp, har både fönster och glasstak. Vissa gör detta för att skydda vädret, andra har helt enkelt tillgång till dagsljus och utomhusmiljöer.Sådan helt isolerglas överbyggnad kan användas under hela året som en del av vardagsrummet, en förlängning av köket, eller ens badrum. Tänk så trevligt att kunna ha delar av badrummet i glaset till en frostad glasvägg eller glastak njuta dagsljus och sol.

Läs också:

Här är hur man bäst rengöra gatstenar

har du fläckar eller mossa på stenläggningen? Så här blir du av med det.

En fullt isolerad vinterträdgård kräver stadig grund och stabil konstruktion man säger i Elgesem Trevare. De ger kompletta moduluppsättningar med väggar och tak, redo för installation. Glasvaror levereras i trä och glas, valfritt i aluminium och glas. Aluminium är underhållsfritt, medan trä är i allmänhet vald inre passning till resten av det inre av huset.

Konsumentinfo:
  • AWB-Proma AS - www. awb. nej - tel: 61 19 06 60
  • Bøcon AS - www. Bocon. nej - tel: 51 95 88 20
  • Elgesem Trevare AS - www. Elgesem. Nej - tel: 33 47 84 44
  • Four Seasons Glassdesign - www. FourSeasons. nej - tel: 64 94 12 12
  • Rufa Trading AS - www. rufa-handel. nej - telefon: 51 85 09 00

ADVERT

Mest populära