All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Populärt att slå samman pilen

Pilgrimsfärden kan användas både för dekorationer och föremål. Foto: Scanpix

Detsamma gäller flera andra europeiska länder, där traditioner är långa och teknik utbredd informerar Jeanette Grønli i Solfang. com

Många möjligheter

Caves, staket, tunnlar, portaler, screening för öppenhet eller avdelare i trädgården, är bara några av de tillämpningar av pilen. Om det först har upprättats kommer byggnadsarbetena att vara i minst 30-40 år.

- Om du först börjar med uppgiften blir det roligt snart. Ett litet försök och fel ingår, men det är lätt att gå. Dessutom är det viktigt att vara medveten om att du kommer att behöva trimma och skära pilarna som åren går, så att de inte växer en över huvudet, säger Jeanette.

Det finns flera typer av pilar i olika färger. Foto: Trond Folckersahm

Pilen kan köpas i full längd på drygt två meter. Dessa placeras i marken med minst 25 centimeter djup, där de så småningom träffar rötter. Ett annat alternativ är att plantera sticklingar.

- Det första året pilen är lite buskig, medan det andra året finns stora längder som är lätta att bearbeta. Starta sedan kreativ processen.

Läs också:

Spa känsla i badrummet

Vem kunde inte föreställa sig att spendera på morgonen ögonblick i en känslig, lyxigt badrum där känslan av välbefinnande fyller rummet?

Vad gäller ansökan kan du välja om du ska torka av löv eller ha ett tätt blad. Dessutom får du så småningom möjlighet att skörda pilen som kan torkas. Att användas till exempel för flätning av kurvor eller klätterramar för växter, informerar Jeanette.

Flera typer

Arrow är ärftlig och kan rotera i alla delar av landet. Men de trivs bäst när de står norr om de ställen i trädgården med minst värme. Dessutom måste man se till att det finns minst möjliga gräs runt stammarna. Gräs är pilens värsta fiende.

- De typer jag använder är vacker och ekologiskt odlade, säger Jeanette, som understryker att pilen är en fin trädgård dekoration även på vintern.

ADVERT

Mest populära