All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Pool i ditt eget hem?

- Hämta en arkitekt som har skapat en pool innan, och fokusera främst på detaljerna i den tekniska anläggningen, rekommenderar Nesje.

Simning och friskvårdsavdelningen

Nesje arbetar som forskare vid SINTEF och är sekreterare för Byggkeramikkforeningen. Han föreslår att en separat förlängning görs för poolen.

- Jag rekommenderar att poolen är en förlängning till huvudhuset, med soliga dörrar i resten av huset och bra ventilation och avfuktningssystem, så du behöver inte ha en poollampa i huvudhuset. Skulle något gå fel får du inte hela huset, säger Nesje.

- I ett sådant välbefinnande bör det också finnas tillgång till dusch och omklädningsrum. Många kommer också att ha en bastu, som bör beaktas under planeringen. Vi ser också att vissa väljer ångduschar för att rädda utrymmet genom att ha bastu.

Åtta meter

Det ska vara ett skämt att bygga en hel pool, och inte bara en badtunna, det måste givetvis vara möjligt att flytta i poolen.

- Om det kallas en pool, måste du nästan simma i den. Och då borde poolen ha cirka åtta meter lång och ett djup på minst en och en halv meter, säger Nesje. Och du borde bygga poolen på bottenvåningen.

- Grave poolen lite nerför backen och grunden väl, den är solid. Om en läcka inträffar kommer vattnet sedan att falla ner i marken och inte in i resten av byggnaden, säger Nesje.

En simbassäng är det ultimata våtrummet, och det ställer stora krav på konstruktionen. Innan du väljer att gå till wellnessavdelningen, läs om de 5 utmaningarna med poolen.

ADVERT

Mest populära