All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Pool genom förordningarna

En pool i trädgården ger både rekreation och njutning under hela sommaren. Foto: Colourbox

En pool för att kyla din kropp när du vill att det är många drömmar. Inte minst för barnen, som gillar att hysa i det våta elementet i timmar i slutet. Men det finns vissa förutsättningar som måste uppfyllas innan du börjar. Oavsett vilken typ av pool du väljer, måste du följa gällande bestämmelser. Byggregler och säkerhetsåtgärder måste följas. Planerings- och bygglagen fastställer vissa krav. Detsamma gör planerings- och byggnadsavdelningen i din hemkommun.

Lagstiftning Om du vill ha en pool avsedd för formning och dikning, ett prefabricerat variant en stålram med tyg sträckt mellan rören eller en uppblåsbar version måste du bestämma vilka lagar och förordningar som gäller konstruktion och montering av simbassängen i din kommun och vilka krav lagen ställer. En fullständig förteckning över de relevanta kriterierna finns på webbplatsen www. Lovdata. nej enligt planen för planering och byggnadslagen.

Bygg dig själv Är du självständig, kan du välja mellan att städa poolen själv eller köpa en prefabricerad. Båda varianterna har sina fördelar och nackdelar. Priset kommer givetvis att variera beroende på storleken på den pool du vill ha och i princip finns det inga gränser när det gäller storlek. Men det blir alltid dyrare att använda och underhålla en stor pool.

Om du väljer en grävgjuten pool måste du vara medveten om de nackdelar det kommer att orsaka under byggnadsperioden. Det måste grävas och gjutas. Men när det är först på plats har du en pool som varar i åratal.

Men om du väljer en prefabricerad variant, tar det inte många dagar innan du kan stänk i din egen damm. Men hållbarheten kan inte vara så länge som för en smält pool.

Kostsamt kommer en pool av en viss storlek att ligga på mellan 50 000 och 200 000. Där den prefabricerade linjalen ligger i den nedre delen av skalan.

tillval finns en hel del, men för optimalt utnyttjande och förlänga sommaren bör du investera i en elpatron som kommer in någonstans mellan 8000 och 30 000, beroende på vilken variant du väljer.

Läs också:

Renovering Tips: Förnya gipsstukkaturen med ny kopia

Puss upp gamla gips inredning med en nystøp, med ett plåster gjutning, om de gamla stukkaturdekoren skadade.

ADVERT

Mest populära