All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Polyflor intar Svalbard

I år fartygslaster som går till Svalbard innehöll betydande mängder av golvbeläggning Polyflor Nordic. I arktiska regioner utsätts du för extremt torr luft under mycket av året, och Svalbards klimat kallas ofta Arktiska öknen. Konsekvensen är att byggnader och anläggningar av alla slag lever mer än vanligt. Då är det viktigt att golvbeläggningarna är lämpliga för att möta utmaningarna och att de kan justeras efter behov.

Student Enkelrum

(f. V.) General Manager för Polyflor Jan-Erik Jorgensen, Polyflor säljer i norr, Raymond Olsen och golventreprenören Tommy Anderssen som har sin verksamhet här i Svalbard.

Bland de många projekt Polyflor har varit inblandade i Svalbard i år, den nya studentrummet byggnad, Sjøskrenten, Norges arktiska studentförening.

- Vi kommer inte att hävda att eleverna är mer vårdslös än andra, säger konstnären Tommy Anderssen, som har varit ansvarig för utläggning våningar - men med så mycket omsättning och ett normalt studentliv så uppstår de små spill och slitage. Vi har därför valt att placera LVT på alla golv vi ansvarar för här på Svalbard. Vi ser också till att köpa några extra av de olika typerna av golvbeläggningar, så att vi kan ersätta vinylplattor som är slitna eller skadade. Vi är beroende av sporadisk frakt på väg och då kan förbättringar ta lite tid om vi inte har säkrat oss med vårt eget lilla lager.

Hyresbostäder

- Svalbard är sådan att i stort sett hela befolkningen som bor i hyreslägenheter som ägs av bland annat "Major norska", UNIS, kommun eller annan fortsätter Anderssen, - konsekvenserna för användarnas beteende. Hyresavtalet löper vanligen endast ett år, vilket vanligtvis leder till mer slitage än vanligt på golven. Här brukar du ha på dig arbetskläder, som ibland visas på vinylen. Vi har valt att lägga Expona LVT med nating, så att övergången mellan plattorna blir snyggare och blir bättre över tiden. Golven är utrustade med Casco Proff Extrasom är perfekt för ändamålet.

Köpcentrum

Både kiosken och frisören har golv från Polyflor.

Ett Thon Center finns överallt i Norge. Så det är här i Svalbard kan Anderssen säga

- Vi har lagt golv MIX kiosk och frisörer i centrum. Båda dessa platser har stor trafik och tungt slitage från skor som kommer direkt från gatan, eller ska vi säga arbetsplatserna. Här har vi också använt Expona, men i hårsalongen har vi lagt till en Expona-variant med parkettutseende utan att nätta för att skapa ett mer exklusivt uttryck.

Satellit station

Satellit Station kontor

Svalbard Satellite Station - SvalSat - ligger på Platåberget nära Longyearbyen, vid 78 grader nordlig latitud.SvalSat är en av Kongsberg Satellite Services - KSAT - dess tre satellitstationer. KSATs övriga anläggningar är belägna i Tromsø och Grimstad. Satellitstationen på Svalbard har en plats och infrastruktur som har gjort mycket attraktiv bland de stora internationella satellitägarna, och det säkerställer bland annat att Svalbard har bredbandsanslutning. Förresten är NASA en av sina största kunder.

- Vi fick ett spännande uppdrag från SvalSat, förklarar Polyflor Nordics ordförande Jan-Erik Jørgensen - när de skulle bygga upp ett nytt trapphus. Trapphuset, vid 3x6 meter, ska ha ett dekorativt golv. På den här våningen skulle en trappa installeras, huvudsakligen i glas, så att golvet kunde ses från ovan. I samarbete med satellitstationen, här i Norge - och vår designavdelning i England, kom vi fram till ett motiv som alla var nöjda med. Sådana uppdrag erbjuder en god utmaning i vardagen. Vi ser fram emot att fortsätta våra framgångsrika projekt på Svalbard de närmaste åren, avslutar Jørgensen.

ADVERT

Mest populära