All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Stolpar bort vita fläckar

Vill du sätter mugg varm glögg, varm choklad eller en kopp kaffe direkt på en äldre, målad yta, kan färgen skadas. Det finns små dips eller blåsor i färgen, och så kallade glasmärken förekommer. De verkar som mjölkvita ringar eller fläckar. Detsamma kan hända om du spritar alkoholhaltiga drycker.

Tyvärr kan de suddiga fläckarna inte torkas bort med vanliga rengöringsmedel och trasa. Men det finns andra sätt att återskapa den tidigare sken! Liberon Ring Remover gör precis vad namnet indikerar - tar bort ringarna i ytan.

Steg:

Vita ringar i lackens yta på möbler avlägsnas i två steg - rengöring och polering.

Börja göra rent noggrant. Innan du använder Liberon Furniture Cleaner och en Universal Cloth eller Fine Steel Wool (Finish Grade 0). Rengöraren löser smuts, smuts och smuts i ytan. Torka av torkduken efteråt.

Skaka flaskan med Liberon Ring Remover ordentligt så att innehållet blandas väl. Använd en mjuk, luddfri trasa och polera fläcken med agenten. Du borde ta fast för att skapa friktionsvärme och att ringavlägsaren är väl rubbed.

Efter ett tags arbete kommer du att märka att fläcken försvinner! Samtidigt blir ytan skarpare, träets färg blir djupare och tar tillbaka lutningen.

Skyddar

Liberon Ring Remover innehåller lite vax som skyddar ytan. När fläcken avlägsnas, poleras hela ytan med ring Tar bort - det ger jämn glans och färg, och tätar porerna och sprickor i färgen så att ytan inte skadas så lätt i framtiden.

Skador i trä

Vita ringar och fläckar på ytan kan också uppstå på grund av spill bantning genom små sprickor i lacken och tillåter trä under sväller.

Vid torr igen kan luftfickor uppstå mellan trä och färgfilm. Resultatet av detta är också vita ringar eller sköldar. Dessa fläckar avlägsnas dock inte av Ring Remover - här finns andra medel tillgängliga!

Vid gnidning av ytan med Antik vax fyller de mikroskopiska sprickor, och sköldar blir osynliga. Se till att ytan är ordentligt torr så att du inte stänger fukten inuti.

Är yta belagd med shellack, och den vita markeringen har kommit på grund av någon spill kan kalla remover kan avhjälpa problemet. Detta beror på det faktum att färgförändringen endast sitter högst upp i shacklefilmen.

ADVERT

Mest populära