All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Plumbo bort Heksesot

Heksesot skiljer sig från vanlig sot i att den har en smart, fet rester som kan göra missfärgning svårt att tvätta bort. Men nu den del av Heksesot-fråga lösas:

- Plumbo Rengörings Grease Fixar har visat sig ge mycket goda resultat mot Heksesot, säger Helge Christiansen, försäljningschef på tillverkaren Krefting & Co AS, som har testat produkten för flera bostäder påverkades av omfattande häxorot.

- Spruta mediet på en mikrofiberduk. Därefter torkas häxans rutt från de drabbade områdena av väggar och tak. Det är inte nödvändigt att måla efteråt, säger Christiansen.

förekommer i vinter

Varför häxverk förekommer är kontroversiellt. Varken norska eller utländska forskare har lyckats hitta ett tydligt svar. Heksesot eller kemisk svärtning, beskrivs som en svart, klibbiga beläggningen som bildas på ljus växlar, inuti kylskåpet, i sprickan, spikn och fönsterglaset. Heksesot är bara ett estetiskt och inte ett hälsoproblem.

Sämst utsatta är nya eller nyrenoverade hem. Fenomenet inträffar endast på vintern när luften är torr och temperaturfluktuationerna kan vara stora inomhus.

Förebyggande av ventilation

Witcheshot är tillverkad av sotpartiklar. Genom att ge bra ventilation ökar vi chansen att sotpartiklar ventileras istället för att komma på väggen. Det är också bra om temperaturen hålls jämn och fuktigheten i nyrenoverade rum och i nya bostäder blir inte för låg på vintern.

Innan ommålning alla ytor som är drabbade av Heksesot isolerad spärr primning, såvida beläggningen måste avlägsnas med användning av fett löser.

Effektiva fett löser

Plumbo Cleaning Grease Löser används också mot andra typer av fetter i ditt hem och ta bort brända-on fett, olja och sotpartiklar. Medlet kan också användas för att avlägsna fettfläckar på textil. Plumbo Rengöring Fettløser finns hos ett antal färghandlare och butiker över hela landet.

ADVERT

Mest populära