All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Tomma idéer

->

Vackert belägna tomter, som dessa på Erikjord, går som varmvetebröd.

Läs mer om försäljning av tomter

Köpplotter kan vara mycket enkla men också stora utmaningar. Mark eller bostadsutrymmen i centrala lägen brukar regleras genom zonindelning och situationsplan, vilket säger något om hur stor att bygga på tomten, är de typer av hus kan man lista där vägen till huset kan gå om hvro kommunala vatten- och avloppsledningar ledde eller kan bäras.

- Om du köper en fastighet via en fastighetsmäklare, måste alla offentliga papper erhållas. All information som köparen behöver finns alltså tillgänglig, säger fastighetsmäklare 1, Alexander Uhre Mikkelsen, fastighetsmäklare. Kontrollera planeringsplanen Det finns många villkor som måste undersökas innan inköpsprocessen slutar. En av de viktigaste sakerna är att undersöka förordningen / byggplanen. Dessa är politiskt antagna planer som definierar var man ska bygga. Vidare finns det separata förtätningsregler för delar av stadsområdet. Det måste finnas plats för hus, garage, gästparkering och utomhusutrymme. Avståndet till vägar och grannar (bygggränser) måste också tas hand om. Det måste ses i byggnadens byggnad. Dessutom definierar dessa tillsammans med plan- och byggloven hur mycket man kan bygga.
chef Rene Finn Lunde och Svein Broks i Tromsø kommun stadsutveckling arbetar med plan- och byggfrågor.
Svårt på landsbygden
- Utanför distriktet är området i planområdet en mer grov plan. Här är det tänkt bostadsbyggandet främst i samband med bygdenee, säger samordnare för Urban Development byggfrågor, Svein Broks. I stadsområdena mellan stad och land är det svårare att bygga tillstånd. Som nämnts tidigare är anledningen att undvika en flytande stad. -.. Det kommer att innebära betydande kostnader för kommunen när det gäller utvecklingen av nødvedig infrastruktur uttalanden Trafik, dagis och skolplatser m M. Single Development skulle kunna hindra en efterföljande förordning, förklarar Broks. För närmaste stadsområden finns planeringskrav och beställningsregler för när man ska bygga. Konsekvensen är att ju närmare de reglerade områden i centrum hittar du en tomt, desto lättare blir det att få grönt ljus för byggnation. Men det finns hopp om att hänga lössnören för dem som hittar drömutrymmet utanför reglerade områden. - Du har också möjlighet att ansöka om undantag från förordningen / byggplanen. Huvudregeln är att ju äldre planen är desto större är möjligheten att få dispensation. Detta gäller främst områden som inte omfattas av utmattningsbestämmelser, som är aktuella datum. Men en dispensation måste vara välgrundad för att accepteras, säger Broks. Marken kommer att fyllas När du har en tomt och kommer att börja arbeta - vad tycker du om det? Förhoppningsvis har du redan kontrollerat om fastigheten har bilagor. Det kan vara saker som grannar har rätt till trafik över din egendom, att kommunen har vattenledningar över fastigheten eller att grannen har rätt att bygga nära din egendom. Dessutom kan restriktioner på vilka typer av bostäder som helst byggas i det område du ska hylla. Den här informationen finns i registreringsdokument från kommunens förvaltare.
Fastighetsmäklare Alexander Uhre Mikkelsen
- Sådana registrerade rättigheter kan leda till särskild hänsyn vid byggandet. Byggnaden kan bland annat inte genomföras på en del av fastigheten, eller det kommer att bli extrakostnader för eventuell omlokalisering av kommunala fastigheter som passerar fastigheten, säger fastighetsmäklare Mikkelsen. Då börjar det roligt byggnaden själv. Ferdighus eller arkitektonisk egendom? Det finns många kataloger från fabriken tillverkare, och det kommer trots allt att få snygga trä- och betongbetonglådor som ser arkitektoniskt ut. Vad är bäst för ditt drömutrymme?

- Huset måste vara "estetiskt tillfredsställande", vilket innebär att huset ska följa byggnadsstrukturen i området. När ritningarna är klara, överväger stadsutveckling om de kan godkännas, säger Lunde. - Varje byggprojekt måste ha en "ansvarsfull sökande", en ansvarig person som har kontroll över projektet och genomförandet. Det måste finnas godkända aktörer. Om något går fel eller olagligt i processen är det de som får smällen, Broks ler.

ADVERT

Mest populära