All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Lekfulla listar de nya takhöjder

Utvecklingen av lister har nått nya höjder. Baserat på två delar kan du skapa rum med roliga former och färger.

New-Arstyl passar alla rum där du vill ha ett spännande uttryck. Men de lekfulla formerna och att de kan målas i alla färger gör dem lämpliga för barnrum.

- Det blir väldigt tufft. Du kan till exempel skapa olika ramar, eller du kan använda en lista för att skilja en del av väggen, säger Rimstad.

Creative till plantskola

Listan kan också användas som styrplattor eller index, såsom en trappa. Men för barnrummen är det särskilt den kreativa prestanda som gör produkten intressant.

- Du kan göra ramar av dem och måla med kritfärg inuti, eller göra vågor om du vill ha en mjukare stil. Det är en lekfull produkt som kan förvandla din fantasi till en gunga. Det är trevligt för barnen. Den kan kombineras både som en lista och andra väggdekorationer. Det kommer att vara väldigt dekorativt om en målare i kulans färg, säger han.

Nästan alla färger kan användas för att måla listorna.

- Det finns mycket på gång i vattentanken med avseende på lukt och avgaser i barnrum. Men ytan kan tåla oljemålning också. Både listan och roset kommer i två versioner, en bredare variant och en smalare, säger han.

Två delar = hundratals möjligheter

New-Arstyl är den produkt som utvecklats av belgiska designern Geoffroy Lhoest. Försäljningen i Belgien har varit bra, men i Norge är produkten för närvarande liten känd. I Norge driver Deco Systems listorna. Produkten finns i två delar, som en rosett och som en rak lista. Rosetten kan delas in i en bit tårta i olika storlekar, skapa bågar och slår på konstverket.

- Det är precis vad som gör New-Arstyl unikt att profilen för den enkla cirkelrosetet liknar listan. På baksidan finns spår av sågning för var femte grad, så att det blir lätt att hitta rätt vinkel, säger Olaf Rimstad, chef för Deco Systems.

Då kan du bygga olika former ur dessa listor. Listorna kan följa väggen, vrida sig i cirklar och korsa varandra. Du kan också vinkla listan utan att använda grillad kycklingtaj för ett hårdare uttryck. Rosettbitarna kan kombineras med rätt lista så uttrycket ser ut som ett "järnvägsspår" i miniatyr.

- Det finns över hundra olika möjligheter i kombination med detta system. Du kan använda listan i flera dimensioner, till exempel takväggskombinationer. Det kan också användas som en ren lista, eller det kan markera och bryta större ytor i ett rum, säger Rimstad.

Annan från andra listor

Tidigare har Deco Systems sålt många Arstyl-typer. Den har huvudsakligen bestått av mycket stuckatur, men kommer också som minimalistiska designlistor. Arstyl har samma utgångspunkt som New-Arstyl.

Med New-Arstyl dras listkonceptet på, bara för att det kan användas över flera ytor.

Konstverket är som de andra produkterna i Deco Systems, tillverkat i ett konstmaterial, vilket gör det väldigt lätt och stabilt i form. Den är limmad direkt på väggen och förseglad i samma operation.

- Om du vill kan du använda ljus bakom dem. Borra bara hål och sätt in små LED-lampor i listorna. En hålighet bak kan du dölja ledningar eller ange LED-belysning.

Med rostade tak från samma serie som listorna, som kan användas över olika våningar, får man en färdig stil i hemmet.

- Konstverket ger ett helhetsintryck, avslutar Rimstad.

ADVERT

Mest populära