All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Spel med ränder på panelen

Tänk på de färger du vill ha på remsorna. Känn dig fri att titta på de andra färgerna i rummet för att hitta färger som matchar eller målar färgade band för att lysa upp en något färglös inredning. Kom ihåg att vissa sådana färgade ränder kan ge ny energi.

Rita och färg en skiss med panelen väggen med ränder på, eller skär ut färgprover med de färger du kan tänka dig och sätta ihop.

Målning av tidigare målade panelväggar är en okomplicerad sak. Det är bara några saker du måste tänka på: att rengöra panelen väl med manliga diskbänk eller städning, tillämpa sprayfärg på alla synliga kvistar, gnistra oegentligheter och använda några produkter från samma färgsystem under hela processen. Då är du säker på ett bra resultat.

Vad du behöver

Paint lämpar sig för panel, en maskeringstejp som inte fastnar för mycket, såsom gul eller blå tema, en liten roll för hala ytor, en efter strök och en platt borste eller en linjeborste för detaljer och hörn . Anfallaren kallas också Ford och är en mycket tunn look som fördelar färgbrunnen utan direkt skott. Dessutom är det alltid bra att skydda miljön med ett däckkort och ha en lätt fuktig trasa till hands för att torka bort eventuellt spill.

Färgkoder används i remsorna är: eggehvit-

Äggvita-0502-Y

Petroliumsblå - S 4020 - B10G

Djupblå - S 7010-R70B

tans 3606-Y29R <999 > Hur att måla med ränder

När panelväggen tvättas, primas, spackel, tillämpas sprayfärg och målade i den grundläggande färg du vill, kan du börja måla ränder. Se ifi. nej för mer information om grundläggande arbete och målning av panel.

1. Använd maskingstejp och tejp från toppen till botten av panelen där du börjar måla band. Gnugga inte remsorna ytterst på utsidan av den breda panelhyllan, men ner i det smala utrymmet mellan panelerna. Undvik att placera färdigheten exakt där borden sammanfogas.

Då kommer tricket att skapa en fin, ren gräns: mallbandskanten med bakgrundsfärgen inuti området där det är att måla en rand med en annan färg. På så sätt förseglar du tejpen. Det vill säga att det inte kommer bli någon remfärg under tejpen, vilket undviker grova kanter.

2. Måla med randfärgen på panelen om du vill ha den första stripan. Applicera färg jämnt i längdriktningen, bra på bandet. Kom ihåg att måla två lager för bra resultat. Låt det torka väl. Se rekommenderad torktid för den färgtyp du använder.

3. Riva försiktigt av bandet.

4. När den första remsan har torkat väl, fortsätt på nästa remsa på samma sätt. Var noga med att låta varje remsa torka ordentligt innan du fortsätter med nästa. Du kan variera ränder och en sådan färg två tabeller i samma färg eller starta remsor center på panel bord.

5. Fina ränder är färdiga.

ADVERT

Mest populära