All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Plast är fantastiskt på terrassen!

Möbelbutikerna är överflödiga med läckra trädgårdsmöbler under dagen. De är slitstarka, trevliga, bekväma att bosätta sig i, och de flesta kräver minimal underhåll! De är dock alla svarta, grå eller beige - färger som i början ger några föreningar för sommarglädje.

- "Alla" har dessa mörka rottingmöbler, däribland jag själv, och de flesta av oss kompenserar de mörka färgerna med massor av sommarblommor på terrassen för att få sommarkänsla, när vad vi verkligen kan göra är att ersätta en del textilier. Utbudet av utomhustextilier som tål vatten är bra, säger Bjørg Owren, kreativ ledare på Ifi. nr.

Efterfrågan ökar

De yttre stilarna är vattentäta och behöver inte impregneras igen förrän efter ca. 5 års användning. Dessa kuddar sys av Thibauts textilier.

Det finns egna utomhusstilar som tål både sol, väder och vind, och leverantörerna märker att detta är något folk vill ha.

- Efterfrågan på utomhus tyger ökar och allt fler människor har upptäckt att det finns sådana läkemedel, säger Kristian Halvorsen i Interiøragenturer J. Stubsveen - Intag.

Yttre tyger i 100 procent akryl kanske inte låter som något mjukt och bekvämt, men det är definitivt fallet.

- Den speciella med dessa textilier är att de är så mjuka, de ser ut som naturfibrer, och denna mjukhet ger en lyxig känsla. De finns i många olika tyger och mönster, även en variant som påminner om chenille - en mycket mjuk textil typ, säger Halvorsen.

Textil varar i åratal och du kan vänta i fem år innan du behöver tänka att de behöver en duschimpregnering.

Det finns färger vi vill ha

Mönster fungerar bra utomhus. Här finns olika utomhusstilar från Green Apple i olika mönster i svarta och blå nyanser.

När du köper textilier för utomhusbruk, gäller de färger och mönster som gäller - i skarp kontrast till kuddarna som ingår när du handlar i trädgårdsmöbler.

- De kommer i modern design, och designern har varit bra på att kombinera olika texturer. Blå, orange och turkos är de bästa färgerna. De vita, gråa och sandiga textilierna har inte samma överklagande, säger Wenche Kristiansen, även i INTAG.

Textilierna är lämpliga för både örngott och kuddar. Du behöver inte nödvändigtvis dra alla kuddar, ett par kuddar i ett annat tyg kan också ge en bra effekt. Textilierna är ändå ett användbart verktyg för att göra uteplatsen mer personlig.

- Kanske är det ett alternativ till sommarblommor? Många av oss fyller i burkar och lådor med färgglada blommor för att få en känsla av sommar.Varför inte tillämpa färger på textilier och satsa på gröna växter och buskar som inte kräver så mycket vård och vattning under sommaren, frågar Owren.

Hitta inte utomhusvarorna i affären, fråga tjänsten - de kanske inte är tillgängliga.

Med några färgglada tyger blir de mörka rottingmöblerna mer sommariga omedelbart.

ADVERT

Mest populära