All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Plast fantastiskt i entrén!

Vinyl golv har använts i norska hem sedan 50-talet. Men dagens plastgolv har lite gemensamt med de moderna, högkvalitativa produkterna vi ser i butikerna idag. Moderna vinylgolv är slitstarka, kan återvinnas, innehåller inga giftiga eller reproduktiva skadliga ämnen och de kan varieras i obestämd tid. Sömlös foder garanterar också ett helt fukttätt val. De viktigaste argumenten mot vinylgolv är således oundvikliga, och vinylens många bra egenskaper gör det till ett favoritval idag.

Nio bra skäl att välja vinyl:

Valuta för pengarna

Du får mycket pengar för pengarna om du väljer en vinylrekord. Det är dock klart att beläggningens kvalitet återspeglas i priset. Skillnaden mellan god och mindre god kvalitet kan vara tjocklek och hårdhet i ytbehandling, vilket kan resultera i tvättbarhet, hållbarhet, rivningsresistens och förmåga att motstå intrycksspår. Det kan också finnas en skillnad i bakmaterial som påverkar formstabilitet och monteringsegenskaper samt miljö och hälsa egenskaper. Variation och klass på det dekorativa skiktet kommer också att sammanfalla med kvalitet och pris.

Ljusgolv utan golvvärme

Vinylgolv kan användas med golvvärme, men många gånger kommer det inte vara nödvändigt. Boligvinyl består av flera lager, inklusive en skumdel som isolerar och gör golvet mjukt och bekvämt att bära.

Alla rum!

Väggbeklädnad av vinyl är lämplig för alla rum i hemmet - även för våtrum, där speciella, tjocka kvaliteter kan användas med fördel. Mängden olika mönster, allt från väldigt naturliga imitationer till kakel och parkett, för att uttrycka färgval och fantasifulla mönster, gör det till en vinylrock för alla ändamål!

Tyst och bekväm

Även ljudet av trampar på hårda golv propagerar hela bostad, kommer de mjuka vinylbeleggene ger en så gott som tyst hall. Trots att beläggningen bara är några millimeter tjock, möjliggör den komfort, värmeisolering och tystnad, och tillsammans med den dekorativa ytan gör den bekväm.

Tidlös och trendiga

Om du vill ha en tidlös parkett mönster, ett golv som ser ut som skiffer eller ett fast färgbeläggning är en uppsjö av alternativ att välja mellan. Förfalskningar för andra golvmaterial har länge varit bland de mest populära vinyldesignene, tillsammans med klassiska svartvita schackrutter.

Bra för miljö och hälsa

Vi är mitt i en liten revolution i plastgolv tillverkning, med fokus på ökad andel av naturliga och förnybara material och miljövänliga produktionsmetoder. De flesta golv är gjorda nu utan hormonstörande mjukgörare (ftalater) och av utsläppsfria och råmaterial, som inte innehåller tungmetaller och en stor del av återanvända material.Så långt som möjligt återvinns fabriksspel och modern högkvalitativ vinylgolv är nu ett bra val för miljö och hälsa.

Odelbar

Ytan på en vinylbeläggning behandlas med ett toppskikt som gör golvet lätt att hålla rent och hållbart och motståndskraftigt mot repor. Detta förhindrar att du skadar golvet om vinterens sandstrand kommer med dina skor och att du enkelt kan tvätta bort fläckar, spill och glidningar. Ett förstärkande mellanskikt gör golvformen stabil och robust. Detta lämnar golvet väldigt länge - även i husets hårdaste golvmiljö.

Lätt att lägga till

Bred och smal. Lång och kort. Oavsett hur ingången är utformad kommer du att kunna lägga vinylbeläggningar utan att behöva gå med. Beläggningarna finns i 2, 3, 4 och upp till 5 meter breda vilket gör det enkelt att köpa rätt mängd utan att böja golvet. I rum som är mindre än 20 kvadratmeter kan vinylbeläggningar vara lös, utan lim. Fäst den bara med golvremsan, eller eventuellt lite tvåsidigt band längs kanterna.

Varierad

Du kommer leta efter en golvtyp som erbjuder lika mycket val som vinyl. Samlingarna från de stora leverantörerna innehåller upp till 100 olika färger, mönster och design. Oavsett om du föredrar ett klassiskt och tidlöst golv, vill du ha en färginjektion eller vill ha ett modernt mönster att hitta. Pekade imitationer av betong, trä och keramiska plattor är populära, men även färgade och kontrollerade vinylgolv väljs av många. Här hittar du metallstrukturer, klassiska rutter och enfärgade mönster.

ADVERT

Mest populära