All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Växter höst värdig

Vi tycker ofta att planteringsövningen är över när sommaren är över. Men planteringen försvinner inte med sommarens sista blomning.

För att fortsätta njuta av din trädgård, även om hösten säger, bör du se till att du väljer växter som kommer att gälla vid denna tid på året. Färger och silhuetter är två nyckelord som är värda att komma ihåg när man planerar skördgården.

Den färgglada hösten

Träd och buskar som har vackra höstfärger är självskrivna element i skördgården. Små träd i vackra färger, till exempel Japanska lönerna kommer att vara ett smycke i någon trädgård.

Färger: Dekorativa frukter kan ge färgerna till skördeträdgården.

Men glöm inte att du också kan ta med färg på andra sätt. Växter med dekorativa frukter, som gåsbär och groddar, kan vara förtjusta färgklöver när sommarblommorna har blivit borta. Och sibirkornel med sina korallröda grenar tänds när bladen har fallit och vintern är över oss.

- Den röda stammen av Cornus alba lägger vinterträdgård lysande färg, skriver författarna till Cappelen Damm stor ekologisk hagebok.

Läs också:

Romantisk trädgård i Toten

Helen Fred Holms trädgård på Mjøsa är en vacker, romantisk, engelska-inspirerade trädgården - planeras för komfort, nytta och spela. Förra året blev hon Norges mästare ...

Arkitektoniska linjer

Trädgården behöver dock inte vara färgstark för att vara en herdsman. Silhuetter i bruna och silverfärger kan ge trädgården en elegant prägel om du bara vågar se skönheten i sommarens avvisade prakt.

Tänk silhuetter: Många grästyper har vackra silhuetter som är vackra i trädgården.

- Många växter, särskilt gräs, kan ge vinterträdgården en konstig skönhet, säger författarna.

Andra växter som är kända för vackra höst- och vinter silhuetter inkluderar steppeløk, rölleka, astrar, sibiriska iris och gullris. Tänk också på vad du har av växter och stauder i trädgården som kan ha en vacker höstsilhouette om du bara har möjlighet att leta efter.

- Många växter har vackra fröhuvud där användningsinsekter kan övervintra. Frosten belyser de arkitektoniska linjerna.

Läs också:

Bada under stjärnorna

En utomhus, vedeldad badtunna kommer att glädja dig hela året. Det känns nästan magiskt att kunna sitta utanför en mörk vinterkväll i en uppvärmd badtunna och ...

ADVERT

Mest populära