All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Planet lök och knölar under hösten och njuta av nya blommor i rabatten på våren

Nu är det dags att plantera lökar och knölar för vårblomning. En liten ansträngning nu i höst kommer att ge många dubbel tillbaka genom riklig blomning när de sista snön smälter och våren hälsar

- Oavsett trädgårdens storlek du har utrymme för lök och knölar, säger Guy Barter, författare till boken Från frö till grönskande trädgård.

- De avgränsar diskret när de inte blommar och den kompakta storleken gör att de enkelt kan sättas in mellan andra växter.

förlänga säsongen

Lampor du kan sätta nu att njuta blommar på våren inkluderar tulpaner, narcisser, krokus, vårpryd, pärla blomma, snödroppe, kloster klocka, sibirblåstjerne, rutt lilja, våriris och mycket mer.

Om du vill förlänga den blomstrande säsongen, har Tor Smaaland en enkel rådgivning.

Läs också:

Test: Google Wifi

Leda på dåligt internet? Vi och. Glädjen var därför stor när vi anslöt Googles nya nätverksbaserade nätverksförstärkare.

- Jag brukar lägga en tredjedel av lökarna med spetsen neråt. Eftersom oppnedvendte tar längre tid att spira upp än raka set, utökade blommor loks säsong under våren med ett par veckor, är en av de tips han ger i Thu tusen trädgårdstips.

Växtlök i gräsmattan

Blomstersängar är inte de enda platserna du kan lägga på lök och knölar. De kan också placeras i gräsmattan och i burkar och badkar.

- lök och knölgrödor ger ett naturligt utseende när de tillåts att växa i gräsmattan eller bildar filtar under träden och buskar under våren, sa Barter.

Plantering i gräsmattan är lika enkelt som det är effektivt. Använd en spade för att skära i gräsmattan och lyft en torv. Gräva lite in i jorden så att den inte är så packad och strö lite sand. Sätt ner glödlampan, sätt torven på och kläm fast den, men försiktigt, på plats igen.

Läs också:

För att frigöra ogräs i lederna

När det växer ogräs i fogarna mellan plattorna, det handlar inte bara om utseende. Om ogräs får kraftiga rötter de kan med tidsförskjutningen ...

Plantering av lök i burkar

Plant i burkar: Leca Kulor eller krukskärvor i botten täckt med jord. Större lökar, som tulpanlök, planteras och täcks med jord innan tidiga blommande lökar och lökar planteras och täcks med jord.

- Det finns inget sätt att plantera lökar i burkar, och det kan också läggas i flera lager, rapporterna Office for Flowers and Plants (OBP).

Du bör dock vara medveten om temperaturen vid plantering i burkar. Om det blir för varmt eller för kallt kan det förstöra blomningen.

- När du växlar mellan minus och plus grader är det bra, men det är dags att dela med risken för längre perioder med minusgrader dygnet runt.Krukka kan antingen isoleras eller flyttas till en frostfri plats. Det ska inte vara för varmt och helst inte över 10 ° C. Det är lika illa med för varmt som för kallt. När våren kommer och temperaturen stiger, rör sig burken ut där den kommer att stå.

Men första julen

Och när du först planterar i krukor, varför börja inte de allra första julpreparaten? Sverige föreslår att lugs kör dem fram till jul, och han slår ett slag för att använda allt som finns som växtvagn.

- Lägg dem i grus, leca, i trassiga grenar eller vad som helst som lampan kan hitta stöd i. Sätt allt under häcken, sätt tillbaka dem i mitten av november och skjut dem in i värmen till jul. Trä plastpåsar över lökgrenarna du planterade för att optimera tillväxten. Använd glödlampa som ett tillväxtljus.

Läs också:

För att ta bort dagg effektivt från Bilruter

Dagg på bilrutor kan variera från irriterande till livshotande. Lyckligtvis finns det ett knep som ger dig tråkiga fönster på några sekunder.

  • Vi vill ge dig mer smarta tips - registrera dig för vårt nyhetsbrev
ADVERT

Mest populära