All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Planta lökarna i trädgården nu!

Trodde du att den typen av blommor skulle jag också har haft, när du såg alla de stora lökar på våren? Nu är det dags att planera nästa vårsblomning. De frestande vårblommande löken planteras på hösten. Det är något som alla kan delta i och kommer att vara en trevlig trädgårdsaktivitet att göra med barnen.

Knoppar (de kallas oftast som glödlampor, även om flera av dem verkligen är knölar) har små blommor växter redan nu, och de flesta av dem är därför säkra kort om du vill ha rik blomning på våren trädgården. Dessutom har kronblad goda vanor, så du kan plantera dem i trädgården vart du bor i landet.

Glödlampor och på väg

A portions lökar reproducera genom frön eller genom att bilda sidoknoppar. Dessa kan göra dem hela filtar av blommor genom åren, och bara bli finare och finare.

Om du vill låta dem sprida, plantera dem under buskar och träd eller i gräsmattan. De flesta blommar så tidigt att de har bleknat innan de använder gräsmattan för sommaraktiviteter.

Andra lökar, som tulpaner, är svårare att komma tillbaka nästa år och växa lite. Det är också tillrådligt att tänka på när de olika lökarna blommar; sena tulpaner och olika Allium-blomningar i juni, när du har börjat klippa gräset. Dessa är därför perfekta i blomman, där du kan byta ut dem med sommarblommor senare i säsongen.

Genom att planera väl nu kan du få en blomstrande "filt" i trädgården nästa år när blommor lök groddar nästa vår. Foto: OBP

Se också:

Big test av 32-tums till mindre än 10 000

Även om många söker en stor platt skärm på väggen, finns det fortfarande 32 inches som är den mest populära TV-storlek i de flesta människor.

Att plantera lökar:

• Marken där du planterar lökar ska ha bra dränering. Blanda i sand om jorden är tung.

• Blanda också lite kycklingost. Det ger förbättrad markstruktur och innehåller näring.

• Ladda löken 2-3 gånger så djupt som lampan är hög. Om glödlampan är 5 cm hög, lägg den 15 cm ner innan du fyller hålet med jord. Dessa mål är en vägledning för att inte lägga ut bulgen för djupt, medan de inte är så grunda att tårna trycker dem upp på våren. Du behöver inte ta ut mätbandet.

Källa: OBP

ADVERT

Mest populära