All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Planera din trädgård NU!

Foto: Colourbox

->

Hitta idéer och inspiration innan du börjar din trädgårdsplanering. Foto: Tun Forlag.

Ta bilder

- Ta bilder nu på hösten, innan snön lägger sig över trädgården rekommenderar Marit Næss av Marit Landscaping AS.

Med fotografier av trädgården eller tomten är det lättare att planera trädgården även efter snön har avgjort. Försök att få både översikt och detaljbilder.

Få idéer

Gå på promenader i grannskapet och se vad som fungerar och vad som inte är så lyckligt. Titta i trädgården, besök webbplatser på nätet och bläddra i böcker om trädgårds- och trädgårdsdesigner.

- Jag tycker att en trädgårdsbok med många spännande sätt att tänka på trädgårdsarbete ger inspiration, idéer och användbara tips för trädgårdsmästare. Det kan hjälpa till att komma igång med trädgårdsdrömmen, säger Nils Skaarer, författare till boken "Elleville Gardens" från Tun Forlag.

I "Madcap trädgårdar" du får mer än 30 förslag till tematrädgårdar, från traditionella teman som sten trädgård och skuggade trädgård för mer kreativ trädgård design som pirat trädgård, retro trädgården och råbillige trädgården.

Skriv ner önskelistan

Vad vill du ha i trädgården? Skulle det vara en lekplats? En tyst krok för de vuxna? En festplats med möjlighet att dansa? Vilken stil vill du ha? Enkel och funktionell? Romantiskt och överdådigt? Vad sägs om element som vatten, ljus eller skulpturer?

Lista allt du vill ha i trädgården. Senare kan du gå igenom listan och se om det är möjligt att införliva alla delar i trädgården, eller om något måste offras för att ge plats för något annat.

Plan

- Höst och vinter är det dags att reflektera över de saker som kan förbättras och därmed planera din trädgård med nya och mer funktionella lösningar innan nästa säsong pågår, säger Marit Næss.

Vad fungerar i trädgården och vad måste gå bort? Spela med bilderna och önskelistan du har skapat för trädgården. Om du tycker det är svårt att räkna ut hur att utnyttja området bästa eller vilka växter kommer att fungera där, kan det vara en idé att alliera sig med en trädgård designer eller en landskapsarkitekt.

tror också genom om du ska ta jobbet för grävning, plantera och bygga, etc .. själv eller om du vill anställa personal. Om du väljer att anställa personer, bör du samla referenser och anbud i god tid före säsongen.

Konsumentinfo:
  • Marit's Garden Planning, Tel: 91 11 10 20, www. trädgård planering. nej
  • Trifolia Landskapsarkitekter, tel: 21 98 70 24, www. trifolia. nej
  • Strand hagedesign, tel: 69 19 13 93, www. trädgård designer. nej
  • Norges trädgårdsföretag, tel: 23 03 16 00, www. trädgårdsfest. com

ADVERT

Mest populära