All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Planera drömbadet

Börja med funktionen och dela badrummet i funktionella delar. All planering, det faktiska arbetet samt produktvalet måste uppfylla regler och byggteknikspecifikationer.

Traditionellt används ofta bad eller dusch, handfat och garderob är mer eller mindre slumpmässigt placerade i badrummet. Grundidén bakom badrummets funktion är att alla familjemedlemmar borde kunna använda badrummet som de vill, samtidigt som de stör varandra så lite som möjligt.

Bra planering

Börja med att dela upp badrummet i funktionaliteter. Badrummet har huvudsakligen tre funktioner: dusch och bad, garderob och självhushåll. Börja med att titta på badrummet på så sätt. Planera sedan hur man länkar de funktionella komponenterna. Hur de ska placeras för att fylla familjebehoven på bästa möjliga sätt. Genom att tänka på det här sättet ser du att allt inte nödvändigtvis måste placeras på samma plats i huset. Ska skåpet separeras från resten av badrummet och placeras i ett separat separat rum?

Alternativ

Nästa steg är att bestämma vad varje funktion ska innehålla. Ska du ha badkar eller duschrum, mer än ett handfat, bidé etc.? Andra typiska frågor som uppstår är detta med förvaringsutrymme, barnsäng, tvättmaskin / torktumlare, belysning etc. Valet är många, och ju mer utrymme du har tillgång till, desto lättare är ditt arbete att nå ditt drömhem. Om det finns utrymmebrist, kommer många av valen att ge sig, till exempel. duschkabin över badkaret. Dessutom överensstämmer med gällande wetroom regler. Om du är osäker på de bestämmelser som gäller kan du få hjälp från rörmokaren.

ADVERT

Mest populära