All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Rosa väggar - tuff eller söt soppa?

Färgen har ofta varit förknippad med vissa feminina, medan vi har sett rosa skjortor också på män i många år. Det kan fortfarande vara långt från skjorta till vägg! Emellertid har rosa som väggfärg lång historia i vårt land, medan nyanser har förändrats under vägen. Vi vet det bland annat av gammal träpanel och textilförlusten i vardagsrummet. Idag ser vi det i otaliga nyanser, från den sötaste pastell och naken till djupare nyanser.

Det finns rosenfärg för varje rum och smak, vare sig det är kök, sovrum, vardagsrum, hall eller badrum. Rena färger, ljusa toner, mörkare nyanser, färger med större eller mindre grad av svart eller vitt.

Allt är kopplat

Tufft, elegant, tätt eller romantiskt - färgen i sig kan inte påläggas ansvaret för att bilda en stil. Det handlar om interaktion mellan former, färger och material, som tillsammans sätter ton och humör ihop. Till exempel är köken som är avbildade här gemensamt att väggarna är målade rosa, annars har de ganska olika stilar och uttryck.

- Även om gammal ros är en del av vår tradition, känner vi det fortfarande inte till som en söt inre färg. En färg ensam skapar inte stil eller atmosfär. Det beror på det sammanhang där det sätts in, betonar Bjørg Owren, kreativ ledare inom IFI. nr.

Inte särskilt sött uttryck i detta rum, här är en ganska rustik atmosfär. Vägg i färg Kanerva 717 (Beckers).

Något att komma ihåg

Delikat, rosa väggar mot varma grå skåp gav ett sofistikerat resultat. Väggar i färg S 1010-R10B, i färg S 5005-Y20R

För målade väggar, kommer substrat och glans också mycket att säga för resultatet. Träpanel och slät vägg ger helt annan struktur. Om du väljer full matt eller högglans - ytorna kommer att se annorlunda ut, vilket är viktigt att ta hänsyn till.

Här har garderobens bakmur samma färg som en av de andra väggarna i rummet; AN. 02. 76 - Vackert mot det mörka träet. Gyllene vägg i färg Örguld - båda från Nordsjön.

ADVERT

Mest populära