All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Fototapet för nybörjare

Fototape och digitalt tryckt tapet tillverkas i mycket formstabil fiberkvalitet, och panelerna tolereras väl för att dras och skjutas genom justering. Med plånboken får du snabbt ett helt nytt rum!

- Det är viktigt att tro på dig själv och var inte rädd för att misslyckas. Det här är lättare än många rädslor, säger Erik Torp i Astex Decoration, som förhandlar om Eijverers tapeter i Norge.

Sex paneler

Panelerna är länkade och måste skäras. Alla paneler är markerade med siffror, så du får inte tur i ordning.

Vi presenterar demonstration av att skapa en plånbok från Eijffers plånbok Raval. Bilden är ett konstverk designat av Eijffereres egna designers, och är en färgstark, mönstrad bild med retropreg.

Bildtexten består av en bild som går över sex bandhöjder / paneler. Detta kan kombineras med målade ytor eller med en annan matchande tapeter. Här lägger vi den på en vitmålad vägg, över ett inuti hörn.

De sex panelerna skrivs i följd på en och samma rulle med tydliga markeringar för var en höjd slutar och nästa startar och vad är upp och ner i höjden. Panelerna är markerade i ordning 1-6, så det blir lätt att se vem som är vem efter att ha klippts.

Mönstret är 2, 8 meter högt och i de flesta rum betyder det att mönstret måste förkortas till toppen eller botten. Bestäm det innan du börjar. Den faktiska panelhöjdinställningen görs efter att höjden är limmad mot väggen.

Placera ämnet

Panelerna bör inte nödvändigtvis ställas in i "korrekt" ordning. Början i hörnet ser till att hörnet är snyggt.

- Tänk igenom var på väggen du vill ha bilden placerad. Vårt motiv är 2, 79 meter bred och vi väljer att placera det över ett hörn, med två paneler på en vägg och fyra på den andra.

fototapeta kan också placeras i mitten av en vägg, eller var du vill framhäva det inre, föremål eller möbler - bakom soffan, sängen eller i matsalen, eller med fler eller färre paneler på vardera sidan av ett hörn.

- Fotofliken är inställd kant mot kant, och här är höjden 2 och 3 som möts i hörnet. Därför börjar vi med att sätta upp höjd 2 på höger sida av hörnet. Sedan ställer vi upp höjd nr 1 till höger om det innan vi börjar på andra väggen med höjd 3, 4, 5 och 6, i den ordningen, förklarar Erik Torp.

- Det första vi behöver göra är att skära panelerna ifrån varandra. Använd en sax och följ den markerade linjen, säger han.

Viktigt med rent vatten

Se till att du applicerar tillräckligt med tapeter. Användar du både rull och en lång borste / borste på axeln, kommer du överallt.

Smörj limet på väggen där de två första höjderna ska installeras. Använd vanligt tapeter lim appliceras med en långhårig färgrulle. Använd borste, helst en med lång axel som du inte kommer med rullen längs listorna och i hörnet. Ha en fuktig svamp, trasa och en hink med rent vatten redo, och torka bort limsøl på golv och taklister samt från förlust sömmar tillsammans.

- Ställ in den första höjden från hörnet så att den följer hörnet. Hade fototapet har placerats i mitten av en vägg, hade det varit naturligt att plombera en linje för att följa, så att tapeten hamnar nivå. Men eftersom vi nu är väggmålare över ett invändigt hörn måste vi följa hörnet, förklarar Erik Torp.

Bifoga som bakgrund försiktigt i toppen mot taket och se sedan till att du har åtminstone några centimeter skär ersättning i toppen. Skjut försiktigt panelen in i hörnet och använd tapetborstar eller tapeter för att släta tapet och järn luftbubblor. Tapeten rengörs upp och ner med en skarp tapetkniv mot en bred parkett.

Korrekt order

Svamp är användbar för att torka bort lim.

Sätt tittade upp höjd märkt Nej. 1. Den inställda i linje med den tidigare, till rätt höjd nr. 2. Se till att mönstret matchen mellan de två höjder. Använd svampen för att torka av överflödigt lim på väggen, tapetfog och remsor.

Använd som lim på den andra sidan hörnet och lokalisera höjden nr. 3. Detta är införd i hörnet så att mönstret överensstämmer med panelen på den andra sidan av hörnet. Fortsätt sedan med höjd 4, 5 och 6 på samma sätt.

Se till att alla luftbubblor blottas ut.

- Den som aldrig har tapeterat kan också ställa in en fotografering. Kvaliteten är lätt att klippa och klippa in och kan justeras något, säger Erik Torp.

- Det viktigaste är att ytan är klar, utan några leder och gropar innan du börjar. Tapeten fungerar som ett förstoringsglas på alla oegentligheter, säger Erik Torp.

ADVERT

Mest populära