All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Stora F

Med fotograferingen kan du ta in storstaden i sovrummet eller naturen på kontoret. Det finns en mängd möjligheter, oavsett om du vill ha en urban, varm eller rolig atmosfär. Den unika egenskapen hos fotograferingen ligger i dess förmåga att visa en sammanhängande motiv över mer än en tapeterhöjd.

- Det speciella med tapetet, som skiljer det från andra typer av tapeter, är att det inte finns några rapporter - mönstret upprepas inte om och om igen. Varje bandhöjd är unik, säger Erik Torp från Storeys.

Dessutom ska vi tro Torp, den vanligaste tapeten till tapeter.

- Bildförlusten är otroligt lätt att arbeta med. Den har en fantastisk kvalitet och är väldigt cool, vilket gör bakgrundsbildet väldigt enkelt, säger han.

Vi gick med i Torp för att lägga plånboken på en vägg, och nedan kan du se hur det gjordes steg för steg. Valet föll på en tapet från Pip III-samlingen till nederländska Eijffinger, med rolig design från Pip Studios. Det är Storeys, som är leverantören av Eijifferers tapeter i Norge. Tapetet bör täcka en av rummets långa sidor och levereras i en kontinuerlig rulle med åtta höjder skilda från varandra efter markeringar.

Hur man gör det:

1. Innan du börjar

Fyll i all utrustning innan du börjar.

Ta reda på all utrustning du behöver så det är klart innan du börjar. Se till att du har rent vatten tillgängligt och att du är ren på dina händer.

2. Bestäm vad du vill förkorta

Bestäm vilken del av ämnet du vill klippa.

Innan du börjar med den faktiska tapeten är det viktigt att du bestämmer vilken del av ämnet du vill behålla. Bakgrunden vi använder är 2, 8 meter i höjd, vilket innebär att motivet måste skäras antingen i toppen eller botten. Vi väljer att förkorta tapetet längst upp, eftersom det finns mycket himmel i ämnet. Dessutom finns åtta gobelänger, som tillsammans bildar en bredd på 3, 72 meter. Om den planerade väggen är mindre än detta, måste motivet också förkortas till en eller båda sidor, beroende på ämnet. Om väggen är större än motivet kan tapetet placeras centrerat eller till en av sidorna ovanför hörnet. Bestäm det här innan du börjar. Den faktiska avkortningen sker endast när tapeten är på väggen.

3. Skär panelerna ifrån varandra

Börja med att skära panelerna ifrån varandra. Alla paneler är markerade, i vårt fall från 1-8, vilket gör det enkelt att hålla koll på ordern.

4. Lim

Använd en långskärmad pensel för att komma ihop med limet längs listorna.

Med glasfibern, rulla bara tapeten på väggen med en målningsrulle. Ett tips är att alltid applicera lim över lite mer än en tejphöjd för att täcka fogen.Samtidigt är det viktigt att du inte applicerar lim på stora ytor, eftersom du kan riskera limtorkning innan du attackerar nästa bandnivå. En centimeter eller två utanför höjden är tillräckligt. För att komma till listan och i hörn är det lämpligt att använda en långskalborste.

5. Fäst tapetet

Rulla den första bandhöjden ut på väggen och fäst den. Den fotograferade bilden vi använder är praktisk och enkel att hantera, så det är enkelt att justera och dra lite. Andra bakgrundsbilder kan vara mer känsliga, så kolla var du först köper tapetet.

- Tapeten är så cool och så bra att vi kan vara lite svårare med det, förklarar Torp.

Använd sedan en tapeter för att extrahera luftbubblor och sprida limet bortom tapeten. Arbeta från mitten uppåt, uppåt och nedåt - inte i tvärriktningen. En tapetborste kan också hjälpa dig att mjuka tapetet medan en fuktig svamp eller trasa kan användas för att ta bort lim från tapeten efteråt. Om lim visas i lederna på tapeten, torka av det. Fotoutskriften kan klara det här böterna, men känslig pappersförlust och förlust av naturen kommer inte att ha lim på framsidan, eftersom det kan vara skadat. Kontrollera var du köper tapetet.

6. Klipp upp den övre och nedre tapeten.

Håll en stålmatta mot väggen och använd en tapetkniv för att trimma golv och takplattor.

- Det är viktigt att använda en ordentlig bred stållucka när du skär bakgrunden. Dessutom är det viktigt att du har skarpa blad i bladet och att du skär och inte gnider kniven, säger Torp.

Följ stegen med alla bandmätningar. När du ställer in resten av bandhöjderna är det mycket viktigt att panelerna träffar varandra på rätt punkt, annars kommer motivet att vara ojämnt. Välj idealiskt en punkt med tydliga linjer och börja där. Dessutom är det viktigt att panelerna är inställda så att lederna är täta och fina. Därför är det viktigt att du spenderar tid när du ställer in måttband rätt och inte rusar igenom processen.

ADVERT

Mest populära