All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Pete (68) anpassade fordon i den blinda

I alla år har han varit en hantlangare som fixade det mesta. I åratal har han återställt motorcyklar i sitt lilla garage långt ute på sena kvällstid. Under alla år har han drömt om att bygga en bil.

- Jag var en serviceingenjör och älskade att reparera maskiner. Jag har alltid varit bra med sina händer och har alltid velat ha något att hålla på, säger Pete Golsby, som kommer från Newmarket i Suffolk, England. Men sedan blev det mörkt ...

vägrade att ge upp

Fate ironi skulle ha det, en autoimmun sjukdom gradvis tog sin syn. Och för 12 år sedan blev han förklarad blind. Pete sattes tillbaka helt och kämpade med de minsta sakerna. Något så enkelt som att göra en kopp kaffe plötsligt blev helt hopplös.

- Efter att jag hade tappat bort, var jag tvungen att välja om jag skulle sjunka eller simma. Det var svårt, men jag skulle inte ge upp!

Han vägrade ge upp sin dröm. Drömmen om att bygga en bil med egna händer.

En tuff roadster med ett lämpligt namn: "Pembleton Brooklands Sportscar". Foto: All Over Press Visa mer

Delar av allt

Han började med en motorcykelmotor. Ramma han köpte in, fram och bak han hämtas från en Citroën 2CV och styrning härrör från en Opel Astra. Övriga delar förvärvades här och här. Från vänner som hade något som låg i sina garage. Till och med en pipeline från en gammal dusch har han hittat plats i bilen.

Kona Hazelø (66) har alltid stått vid sin sida. Också ute i garaget. Hon sprang ständigt mellan huset och "snickerbua" för att hjälpa hennes kära med de enklaste frågorna att uppfylla drömmen.

- Om jag undrade färg på en sladd, var jag tvungen att ropa på Hazel, säger Pete. - Dessutom har min familj och vänner alltid gjort upp för mig.

Med donerade delar från vänner och bekanta tog bilen en långsam men säker form. Foto: All Over Press Visa mer

Kona driver

Efter otaliga timmar genom fem långa år, säger vind mirakel äntligen klar. En två-sits öppen aluminiumbil, väntar bara på det slutgiltiga godkännandet. Ett glänsande silverspel som heter Pembleton Brooklands sportbil. Ett namn som formellt oser stolthet och klass.

- Jag är otroligt stolt över vad jag har lyckats nå. Det har varit viktigt för mig att bevisa att jag fortfarande kan göra det mesta - även utan att kunna se.

Nu är det kvinnan som har tagit över styrelsen.

- Hazel har lovat att köra mig runt i vädret. Då kan jag stänga mina ögon och bara njuta av, säger Pete.

Sann passion har inga ögon.

Pete stod för byggnaden, men körningen lämnar honom (lyckligtvis) till fru fru Hazel. Det verkar som om hon trivs bakom människans skapelse.Foto: All Over Press Visa mer

En tuff roadster med ett lämpligt namn: "Pembleton Brooklands Sportscar". Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

Även om han förklarades blind för 12 år sedan, vägrade Pete att ge upp bildflödet. Han borde bygga sin egen döende, med egna händer. Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

Med donerade delar från vänner och bekanta tog bilen en långsam men säker form. Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

Foto: All Over Press

Pete var ansvarig för byggnaden, men han lämnade enheten (lyckligtvis) till fru fru Hazel. Det verkar som om hon trivs bakom människans skapelse. Foto: All Over Tryck på

ADVERT

Mest populära