All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Personlig touch - med nya plattor

->

Baderomsoppusser Jan Thomas Ekström, som driver företaget Ekstrøm Bad och Building Services AS, är nöjda med sina nyrenoverade badrum. Foto: Thomas Floyd

- Det är kul att satsa på något nytt till badrummet som sticker ut från det vanliga, säger hantverkare Ekström. Tillsammans med sin gravida fru och deras två flickor fem och sju år, har han nyligen flyttat in i en villa från 1963 Langhus i Akershus. På kort tid, hela första våningen renoverade med ny låg, nya väggar, breda ekgolv och takspotter. Förutom nytt kök och badrum.

¤fotoserie¤

Den nedre Jan Thomas renoverade en gammal pannrum åtta kvadratmeter till en dröm badrum med stort badkar, musikanläggning och platt-TV inbäddad i väggen.

- dekoration plattor med blommönster i diskreta färger i grått, svart och silver på väggar och golv gör badeværelset ytterligare särskiljande. Plattorna ser nästan ut som ett konstverk med sina harmoniska former och färger, tror den 32-årige. Detta är den första sorterings brickor som är enkelt att lägga till, men det är lite mer tidskrävande att arbeta med rektangulära plattor som mäter 13x46 cm, betonar Jan Thomas.

När du ser det färdiga resultatet är det värt extra insats.

Han har till och med lagt kakel och byggt badrummet med våtrumsplattor och smörjmembran. Rörmokare har gömt alla rör i väggen och elektriker har gjort badrummet utan fönster har super belysning när alla fläckar påslagen full kraft. Mjukt humörbelysning kan väljas när familjen vill koppla av i badkaret.

Första sortering

- Som professionell badrumsbrytare vet jag att jag uppskattar kvalitetsprodukter. Kakel med andra sorteringskvaliteter erbjuder ofta en stor dimensioneringsskillnad, vilket gör det svårt att sätta plattorna snyggt. Därför rekommenderar jag högkvalitativa plattor för bästa resultat.

Efter att ha varit med renoveringen av 596 badrum i Tertitten kooperativ i Oslo, vet Jan Thomas hur viktigt det är att bygga rätt enligt lutning mot avloppet. Dessutom måste väggarna vara styva och raka så att plattorna inte lossnar.

- Hastigheten i vardagen är ofta hög, medger Jan Thomas. När familjen tar sig tid att slappna av vill vi ha det bekvämt. Därför var det både ett bad, ett musiksystem och en tv på det nya badrummet hemma.

- Här får vi en känsla av att vara på hotellets spa. De små pojkarna älskar att simma, så vi uppskattar det stora badet, som ger hela familjen en god livskvalitet.

Konsumentinformation:

De plattor på golv och väggar, Serie Bloom från Cerim / Florim: Norfloor, tel. 22 81 27 00, www. norr golvet. com

Dansani badrumsskåp, Alessi toalett, Heidenreish badkar: Oslo VVS center, tel.23 28 70 80, www. oslovvs. nej

Kakel och snickare: Ekstrøm Bad & Byggservice AS, tel. 99 00 85 05

Elverk: Elktro-Sivert installation AS, tel. 23 34 45 56, www. elektro-fied. nej

Rörmokare: Telemark Rør AS, tel. 35 50 93 60

Flat Screen TV: Elkjøp, www. Elkjop. nej

Badrumshögtalare: B & W, www. hifi klubb. com

ADVERT

Mest populära