All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

Personlig stil med polerad rentvå

kalkfärg Pure & Original Fresco har på rekordtid blivit en favorit bland norska intresserade av inredning. Den belgiska trenderfärgen ger genom osystematisk färg på korset och över en matt yta som ser ut som en förvirring som liknar betong. Nu tillverkaren har tagit steget lite längre, och dess syster produkt Pure & Original Marrakech, kan man polera upp den torra färgfilmen för att ge blanka effekter.

brett färgomfång

Rena & original kalkfärger består av en blandning av kalk och naturliga pigment som ger en unik struktur av väggen. Marrakech, precis som Fresco, finns i över 100 olika färgvarianter, men kan även blandas i önskad NCS-färg om så önskas.

- Effekten och variationen mellan ämnet och mattan blir mer synlig mörkare färg väljs, säger Idar Stenvold med Pure & Original.

Så här gör du:

1. Första kappan

Applicera färgen på väggen med en rulle eller en stor borste. Applicera så tjocka lager som möjligt utan att borsta eller rulla. Färgen bör läggas på 1-2 mm tjocka ark. Måla i en lång linje i kors och överlappa hela vägen så att du målar våt i våt.

Korsningen är bra!

2. Redigera färgen

Applicera våtfärgen med en stålkammusla eller ett borstbräda, i lätt drag. Arbeta tvärs utan att göra ett speciellt mönster, se till att du befinner dig i hela ytan. Färgen torkar snabbt, så om det finns stora områden att måla, kan du behöva stanna upp lite i ansökan att arbeta med murslev innan färgen torkar, innan vi fortsätter längs väggen. Det bästa är att vara två personer, så du kan arbeta parallellt. Det är gnistens jobb som skapar personligheten, och alla höjningar kommer att dyka upp när du kysser.

Redigera färg

3. Låt torka

Låt färgen torka i minst 8 timmar, men helst nästa dag.

4. Polsk målning

Nu är det dags att ta med glansen. Du gör detta genom att polera med en stålstoll. Fortsätt lugnt och börja utan att använda för mycket ansträngning. Du bestämmer hur ljus det blir för hur mycket du polerar. Om du tycker att det har blivit alltför glänsande, kan du bara borsta med lite fint slippapper för att mätta ytan igen. Korning 200-300 är lämplig för detta.

Polsk med fint slippapper.

För extra hållbarhet, avsluta med en Sealer.

5. Möjlig efterbehandling

Om du vill ha en extra hållbar yta, avsluta med Lime Soap Sealer. Den tätar ytan och gör att den inte absorberar fukt och kan tvättas på normalt sätt.Förseglingsflaskan ska skakas väl före användning och applicera remsan i två lager med trasa eller luddfritt papper. Före appliceringen bör ytan ha torkat i minst 48 timmar.

ADVERT

Mest populära