All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Perfektion med rätt produktval

Enrico och Thrine ljus långt efter rätt lägenhet, och räknar med att stanna kvar där under överskådlig framtid. Därför har de noga bry sig om detaljerna - och utfört hela arbetet med perfektion.

Vid beläggning interiör trä, de har använt Nordsjö Super finish, en vatten förtunnad PU förstärkt akrylfärg 40 glans.

Som oljemålning

- Att måla med denna färg ger en känsla som är så nära en gammal oljemålning man kan komma, säger Enrico.

Färgen har lång öppentid och är inte tixotropa - det betyder att det har samma konsistens hela tiden oavsett hur mycket du rör om. Det ger ett bra slutresultat utan penselsträckor, men se till att färgen inte säger.

Inga listor

Lägenheten var ursprungligen utan tak och golvbrädor, i minimalistisk stil. De nya ägarna fortsatte så och valde ganska bra övergångar mellan material och ytor.

- I övergången mellan eldstad och parkett kunde vi ha satt en spårvagn - men tycktes inte passa. I stället har vi använt en Marine & Technology från Casco. Det är ett tätningsmedel av god kvalitet, med mycket lim och bra rörelse. Färgen såg bra ut för parketten och det ser rent ut. Med felaktig tätningsmedel blir resultatet inte bra. Det spricker och blir smutsigt, säger han.

Låt torka ordentligt

Over eldstaden händer annat spännande material möte: Brandvägg möter taket och skimrande väggen.

- I övergången mellan vägg och tak mousserar den hela vägen och lägger till akrylfuktighet. Det är viktigt att massan torkar ordentligt, om du inte knäcker efteråt, rekommenderar Enrico.

ADVERT

Mest populära