All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Perenner lägga till färg och innehåll till trädgården

Perenner frodas under olika förhållanden, så att du kan hitta dina favoriter för både soltorkade Square och skuggiga hörnet.

De är fleråriga växter; De faller ned i höst, men överleva vintern och blommar igen varje år.

juni Perenner

perenner som blommar nu i juni är några av de mest kända och älskade; Akeleie, pioner, bollblomma, trädgårdslöv och Løytnantshjerte.

Det finns många minnen bakom dessa växter; mormors trädgård, skollov och långa sommardagar.

Du behöver inte en romantisk frisyr att ha dessa växter - de kommer att se bra ut överallt!

kan den låga kudde bildande växter Hageblåpute och Garden Saxifraga hänga ner från en liten behålla eller utspridda i en sten med strikta former.

Akeleier är ett måste i trädgården. Akeleieblommorna är på långa stjälkar så att de "flyter" över det luftiga lövverket. Blommorna finns i hela färgerna. Foto: OBP

Akeleier är bra i potten; helst i kombination med prydnadsgräs, Alunrot eller Hosta. Få sommarblommor har surat in i våra hjärtan som Petunia har gjort.

Anläggningen är utmärkt för användning i balkonglådor och i ampere, och färgvariationen är oerhört stor.

Lieutenant Heart (Lamprocapnos spectabilis) är ett annat självskrivet ställe i trädgården. Den har vanligtvis rosa och vita blommor, men finns också i rent vit.

Skötsel av perenner

  • att placeras i solen eller halvskugga
  • Ge dem vattna de första veckorna efter att de är nyligen planteras. När de väl har etablerat sig, de sällan ytterligare vattning
  • Perenner är inte lika näringskrävande som sommarblommor. De uppskattar fortfarande om du blandar gödselmedel i jorden när du rengör blomsterbädden på våren. Kugemdsel ger både näring och bättre markstruktur.
ADVERT

Mest populära