All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Perenner säkerställer blomning i trädgården

Staudene är tråkiga växter. Roten övervintrar, medan blomman bleknar varje höst. De flesta stauder tolererar kalla vintrar, men det händer att någon dör. Därför är det viktigt att du planterar stauder som tål vinter när du än bor. Var god välj fleråriga ämnen som är relaterade till varandra när det gäller blomning.

När en stång blommar, kan en annan flerårig blomma blomstra. Planera perennerna noggrant för att säkerställa frodig blomning under våren, sommaren och hösten.

Bugende säng

För bästa effekt med perenner när man har färre sorter och flera exemplar av varje art. Välj perenner som är anpassade till marken, oavsett om det är en frodig grässlänten, dålig jord, fuktig eller torr, skugga eller sol på plats. Det finns stauder som tålar mycket solstråle, lite solstråle, som gillar magert jord eller frodig mark.

Väljer harmoni

I små trädgårdar kan vara smart att investera i ett par färger av blommor, som lila och rosa.

Under de senaste åren har lila, blåviolett och olika nyanser av ljusrosa till rosa ros varit dominerande härdade färger. Med ett medvetet färgschema på trädgårdsfloran kan trädgårdsrummet vara mer harmoniskt och elegant.

Läs också:

Autumn Anemone - en tålig perenn i slutet av sommaren och hösten

Høstanemonen är en robust, lövfällande perenna med både sent och lång blomning. Läs mer om hur du gör det bekvämt.

Känn dig lycklig med sommarblommor och prydnadsbuskar om du vill ha en ännu mer frodig trädgård.

Perenner litet utrymme

Även i minimalt utrymme kan växa hardy grön staudegleder i krukor, ofta på en gammal stentrappa. Trädgård i krukor fungerar bra när du inte har tillgång till din egen mark. Tänk på att det måste finnas hål i krukorna för att säkerställa god dränering. För vinterning kan krukorna tas in, eller täckas med granaries om de sticker ut hela året. Att göra en trädgårdsmiljö på expeditionen är ett kontinentalt fenomen som har nått norra breddgrader de senaste åren.

Green portal

En grön portal kommer tillbaka år efter år är en imponerande syn i trädgården rummet, och du bör vara extra förtjust i hekkesaksen för att uppnå detta, liksom, och med en grind för att forma häcken runt. För trädgårdsentusiasten är det här en spännande hobby under den ljusa säsongen. Plantskolor, trädgårdsmästare och trädgårdsdesigners kan hjälpa till att forma hagen i trädgården.

Läs också:

Hedge Plantering hör minskar till

Hedge Plantering höra höst. Och nu kan du göra en bra affär.

Populära perenner:

Astilbe

Finns i vitt, rosa och burgunditoner. Tåla vinterfuktighet och trivs i solsken och halv skugga. Blommar bäst i fuktigt utrymme.

Knight's Track

Har blå, vit eller rosa färg. Trivs i soligt utrymme och i näringsrika jordar. Måste ha stabil fukt och bra, drenerad jord.Kan placeras framför ett staket eller en vägg.

Läs också:

Växt lök och knölar under hösten, och njuta av nya blommor i rabatten på våren

Nu är det dags att plantera lökar och knölar, och på våren kan du njuta av nya blommor i rabatten när snön försvinner.

Anemone

Blommorna är vita, mjuka rosa eller rosa rosa. Blommar på sensommaren. Behöver fuktig och väldränerad jord och tycker om sol och halv skugga.

Sedum och Lök

Gröna och rödaktiga toner. Försökte i krukor och är mycket hård. De tolererar torka men är bäst i tömd mark. Soligt utrymme är det bästa och de gillar inte vinterens fuktiga jord.

Pioneer

Rosa blommor som kräver en bra plats i trädgården. Behöver mycket sol och näringsrik jord. Inbäddad i rymden och kan blomstra i flera generationer.

Källa: Master Green

Få inspiration på Staudegården

Staudegården sugar årligen nya och sällsynta fleråriga frön från olika länder. Dessa är krukade och säljs direkt till stewed kunder. Här kan du se hur de växer och blomstra i sin rätta miljö. Det blir därför lättare att skapa en egen drömhage och hitta dina favoritvalpar. Rika perennier, både sällsynta och vanligare, långa och halvhöjda, steniga och bottendäckhållare. Gästens trädgård visar olika odlingsförhållanden i de olika barerna för att klara det norska klimatet. För mer info:

www. staudegaarden. com

www. mestergronn. com

www. trädgård mark. nej

Alla bilder: Staudegården

ADVERT

Mest populära