All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Människor är oroade parkett

Planerar du att sälja din bostad, du är naturligtvis oroade måste ta sitt bästa. Och om du letar efter en hemjakt, kommer du att vara inriktad på hur lägenheten går ut. Och kanske har du ett speciellt öga på vilka material som används.

Och vikten av materialanvändning är uppenbart när man läser hemannonser.

"Hög standard med stor användning av betong och glas med sticklingar", står det i en annonsering. Medan i en annan egenskap annons är användningen av material som beskrivs på följande sätt: "! Helt nya hus med en genomgående hög standard ska upplevas och sett har hemmet en massa bra detalj och det är inte förskonade i termer av material."

Material säljer

Den danska konsumentplatsen Bolius. dk har gjort en undersökning om vilka material som gör huset enklaste att sälja. Det kommer bland annat att bostäder i rött tegel med ett tak av glaserade takpannor och glada trägolv har en god försäljningspotential.

- Vi finner att röd tegelhus är väldigt populärt, snarare än fastighetsmäklare Nils Nordvik på Nordvik & Partners. nr.

- Det är i allmänhet viktigt att materialen har god kvalitet.

Underhållsfria material

De värsta renoveringsplattorna

I undersökning för bolius. Det verkar också som underhållsfritt ligger i skottet och att detta delvis beror på att husägare vill ha material som ger ekonomisk förutsägbarhet.

"Efter några år av ekonomisk turbulens, köpare kommer att vilja ha säker miljö för sin ekonomi. Det markerade bl. A. I form av en ökad efterfrågan på bostäder med låga underhållskostnader, skriver de.

Det innebär också att bostäder som kräver minimal renovering framåt, har ett plus

-. lägenheterna kan flyttas rakt in igår förtest, säger fastigheter Trine Dahl DnB Property för klick ingen

-.. Det finns de så kallade mjölk och bröd . -Housing, eftersom de flesta har råd med, som försvinner om de sopas

Trägolv måste vara

attraktiva tegel: Röda tegelfasader är enligt fastighetsmäklare attraktivt bland husköpare. Foto: ILLUSTRATION FOTO: Thinkstock

annan elementet dras framåt av både bolius Danmark och mäklare klick com talade med, är det trägolv

Interior myter du bara kan glömma

-... människor är oroade parkett, säger Trine Dahl

-. är Å andra sidan, till exempel, lineolum, har ägarna förmodligen inte p intet ont anande.

- Wildlife Park är alltid populär. Detsamma är också natursten, tillägger Nordvik.

- Men å andra sidan är det vägg-till-mattan, så det är en minus.

Wood paneler är turndown

Men om lövträd hängs på väggen, de inte bostad lika attraktiva.

- Tegel och ved på innerväggar är inte så populära, säger Nordvik.

Ny garderobslösning blev ett jätteprojekt

- Finns det mycket panel på väggarna är det förmodligen en nedgång. Men å andra sidan, om hemmet är ett renoveringsobjekt, kommer interiören inte att betyda, Trine Dahl expanderar.

Enligt Nils Nordvik finns målade rena ytor som gäller.

Hantverk och natur

En av de villkor som framträder i Bolius. dk: s undersökning är att konstgjorda material inte säljer bra.

"Det finns en allmän trend i tiden, som du vill hantverk och natur, och att den utstrålar kvalitet. Även om saker som plast och lättbetong, som pekar bort från naturen och i större utsträckning utstrålar att de maskinforarbeidede inte är så populära, "betonar de.

Detta är också en tidsram som finns i Norge.

- Bra hantverk är något som de flesta människor är oroade över, men i första hand köpare kan i mindre utsträckning. Är renoveringar som utförs av proffs, är det nästan undantagslöst en del intressenter har fört med sig, berättar Trine Dahl.

- Ytterkläder betyder inte mycket

Enligt undersökningen av bolius. dk har ytterdäcken en viss betydelse för hemets attraktivitet. Det finns en trend Trine Dahl har inte märkts på samma sätt.

- Jag har inte lärt mig att ytterhöljet är av stor betydelse, och det gäller även taket. Men det är uppenbart att tariffen är att föredra för vanlig papp.

I sin mäklare ser Nils Nordvik att trähus säljer utan att också funktionalistiska villor i betong och med en speciell arkitektur säljare.

Nej, det är faktiskt inte en funkishus

Plats

Vid värderingen industrin är den plats som i första hand bestämmer värdet av ett hem.

"Läget är ofta det mest avgörande för priset på marknaden är villig att ge. Centralt beläget i förhållande till skolor, butiker och andra bekvämligheter, bra sol, utsikt, närhet till havet etc, är alla kriterier som bidrar till att öka värdet . Dessutom kan man se att det är större strävan att vissa områden och ökad popularitet ofta innebär ökade värde ", skriver Build-tariff Gjövik AS på sina webbplatser.

följs av standarden på boendet. "Standard blir nästa sak som kommer att betonas, och här värderingsman titta på inredningsmaterial strukturell kvalitet, möbler etc. Vidare bostaden storlek, antal sovrum och badrum, etc. har betydelse för värderingen" , de utarbetar.

Läs också:

Guide till Materials över diskbänken

norrmän renovera fel

På jakt efter goda inrednings idéer? Du hittar dem i Inspirationsguiden

ADVERT

Mest populära