All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

PC skrivbord

PC i skrivbordet

 1. Corian: Versa Tilt material
 2. Bildspecial: Corian

Vad är Corian?

Corian är en konstgjord blandning av kvarts och akryl, som mest förbinder med köksbänkar. Det är ett flexibelt kompositmaterial som kan formas och anpassas efter de flesta önskemål.

 • Här kan du se bilder av olika Corian-installationer och möbler.
 • Här kan du läsa vilken möbeldesigner Lars Ernst Hole säger om Corian.
 • Corian är ingen gör-det-själv-material MDF, men du har mål, fixar återförsäljare vila. Den finns i cirka hundra standardfärger, men du kan också få blandade färgtoner enligt specifikationer, mot en extra kostnad.

  Företaget DuPont har utvecklat och patenterat Corian, och är en pionjär i kompositmaterial. De flesta liknande lösningar som hittas idag är inspirerade av Corian, men består ofta av ett något annorlunda blandningsförhållande, eller med alternativ till akryl. Silestone av det italienska företaget Consentino är till exempel en blandning av kvarts och polyester.

  PC i skivan

  PC i skrivbordet . Gjord i Corian. Visa mer

  På Bygg Reis Deg mässan presenterade DuPont Corian en nyhet som lockade stor uppmärksamhet. I samarbete med PowerDesk, ett företag som specialiserat sig på datorintegration.

  Deras mantra om ett renare kontorslandskap kan också flyttas - som visat på showen - till köket. Här visade de PC och spis, sida vid sida, i köksdisken. Om du kan bygga din dator i skrivbordet kan du självklart också bygga den i bänkskivan i köket.

  I kombination med trådlöst tangentbord, mus och högtalare, som lätt kan rensas bort, och en platt skärm som kan gömmas i diskbänken, är det alltså möjligt att rensa utrymme för många kockar och kladdigt.

  DinSides skickade ändå lite att placera öppna USB-portar och CD / DVD-enhet så nära som möjligt. För att det inte ska undvikas att det finns en liten röra i köket ibland? <999 >>> Bildspecial: Corian

  I monetära termer ...

  Hur mycket kostar det? Priset beror på ett antal faktorer: Hur djup är bänkskivan? Hur hög vill du ha det? Bör det finnas hål / anpassade inbyggda produkter? Ska det anpassas till speciella vinklar, hörn, etc? Det enkla är inte nödvändigtvis det bästa - men ju mer anpassning som pågår, desto dyrare förväntar du dig att vara.

  Ett måste fortfarande räkna med att betala från cirka 3 000 per längdmeter för en vanlig arbetsbänk.Dessutom finns det utskärningar och justeringar. Vill du ha en dator i skrivbordet eller köksdisken? Då får du plötsligt upp till 100 000 kronor. Det beror på vilken lösning du väljer, och självklart vilken dator du vill ha.

  Oro?

  Även om detta kan vara den vackraste datorn vi har sett, och tanken är snäll, har vi ett par bekymmer.

  Det priset är lite styvt vi kan leva med. När någon väljer att spendera hundratusentals på stereo- och hemmabiosystem, kan vi enkelt lägga till femsemsiffriga summor i en vacker multimedia-lösning i köket.

  Problemet är emellertid det vanliga appellen till kombinerade och integrerade produkter: hur lätt är det att förändra? Och om något händer med en produkt, måste du byta ut båda?

  Läs också:

  Nästan allt i en sak

  Artikel från Bygg Reis Deg-utställningen

  Externa länkar:

  Corian

  Corinor

  Hole Design.

  ADVERT

  Mest populära